Connect with us

Premier League Darts

Premier League-avond in Exeter afgelast door sneeuwstormen

De Premier League Darts is voor vanavond afgelast. Hevige sneeuwstormen teisteren Groot-Brittannië, waardoor Exeter – de speellocatie van de vijfde speelronde van de League – moeilijk te bereiken is. De PDC heeft samen met de lokale overheid besloten de ronde te cancellen.

Tweede keer in historie

Het is de tweede keer in de historie van de Premier League Darts dat er een avond niet door kan gaan. De finaleavond van 2010 kon ook niet doorgaan vanwege elektriciteitsproblemen in Londen. Daardoor werd er een avond later gespeeld. Dat leverde overigens een historische prestatie op, want Phil Taylor zou in de finale tegen James Wade liefst twee negendarters gooien.

Lopen door de sneeuw

Sneeuw heeft eveneens eerder roet in het eten gegooid. Tijdens het PDC World Darts Championship is er ook één avond geweest waarbij er zoveel sneeuw was gevallen dat zowel publiek als spelers amper in Alexandra Palace konden komen. Ze moesten lopend het laatste stuk afwerken en het werd een epische avond. De eerste World Cup of Darts in Dorchester had ook te kampen met noodweer, waardoor onder meer team Tsjechië niet aanwezig kon zijn.

UK Open is nog een vraagteken

Dit weekend staat de UK Open in Minehead op het programma. Diverse spelers kozen er door het slechte weer voor om vroeger af te reizen en zijn nu al op de locatie. Ook zijn er al spelers die besloten hebben om niet af te reizen, zo laat de Ier William O’Connor weten niet naar Minehead te komen. De PDC laat weten dat de UK Open voorlopig nog niet in gevaar is, wel wijst het spelers en fans op alle reiswaarschuwingen en vertragingen.

Delen:

Meer over Premier League Darts