Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts blijft op Brits eiland

Ondanks eerdere beloften van Barrie Hearn zal de Premier League Darts van komend jaar wederom niet naar Nederland komen. Het vijftien weken durende circus van de acht beste darters van de PDC zal ook in 2009 alleen zalen aandoen op het Britse eiland. Er zijn wel een aantal wijzigingen doorgevoerd door de organisatie, want zo zal er op 5 februari worden afgetrapt in Liverpool.

Dit jaar werd daar een recordaantal van achtduizend toeschouwers ontvangen. Nieuwe zalen zijn er in het Schotse Edinburgh en Exeter. Door de steeds groter wordende zalen kunnen er in de komende campagne meer dan zeventigduizend tickets worden verkocht.

Na de start in Liverpool zal er iedere week worden gespeeld tot en met 7 mei. Dat gaat dan via Edinburgh, Coventry, Belfast, Newcastle, Manchester, Brighton, Birmingham, Glasgow, Exeter, Nottingham, Aberdeen, Sheffield en Cardiff. De play-offs zijn ditmaal in de Wembley Arena op maandag 25 mei. Dit valt dan overigens samen met de play-off finales van de voetbalcompetities. Deze worden altijd afgewerkt in Wembley. De deelnemers zullen pas in januari bekend worden. De top-6 van de PDC Order of Merit is na het PDC World Darts Championship automatisch uitgenodigd. Na Lakeside zullen daar nog twee wildcard aan worden toegevoegd.

 

Delen:

Meer over Premier League Darts