Connect with us

Premier League Darts

Premier League breidt verder uit naar 17 speeldagen

De Premier League Darts wordt in 2019 weer iets verder uitgebreid. Het aantal speelavonden gaat namelijk van zestien naar zeventien. Dit zorgt ervoor dat spelers in de tweede helft van het seizoen niet meer twee keer per avond hoeven te spelen.

Dubbel voor Rotterdam

Sinds de uitbreiding van acht naar tien spelers is het altijd zo geweest dat vijftien competitie-avonden waren en één avond voor de play-offs. Dit zorgde ervoor dat alle spelers in de tweede helft van het seizoen een keer twee keer op een avond moesten spelen. Dit wordt nu dus veranderd, want vanaf de schifting van tien naar acht spelers zullen er iedere avond maar vier partijen worden gespeeld. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat er in Rotterdam niet één maar twee avonden wordt gespeeld.

Herhaling van een noodoplossing

In 2018 gebeurde dit ook in Rotterdam, maar toen was het nog een noodoplossing. De speelavond in Exeter was uitgevallen door sneeuwstormen en zodoende moest er een extra avond worden gevonden. Ahoy was de dag voor de geplande avond ook beschikbaar en zo werd er op woensdag en donderdag gespeeld. Dit is blijkbaar zo goed bevallen dat het in 2019 opnieuw zal gebeuren. Op 27 en 28 maart is Rotterdam avond 8 en 9, waardoor het ook gelijk Judgement Night zal zijn.

Newcastle opent het bal

Dit jaar mocht Dublin de Premier League openen, die eer gaat volgend jaar, net zoals in 2017, naar Newcastle. Daarnaast worden de zelfde vijftien plaatsen aangedaan die ook in 2018 op de rol stonden. Zo is er dus voor het tweede jaar op rij de trip naar Berlijn en zal de finaleavond opnieuw in de 02 Arena in Londen worden gehouden. De openingsavond is op 7 februari, de titel wordt vergeven op 23 mei.

Kaartverkoop gaat komende maand open

Kaarten voor de Premier League zullen op maandag 1 oktober in de verkoop gaan voor PDC TV-abonnees en op maandag 8 oktober begint de vrije verkoop. De tien spelers die deelnemen zullen pas na het PDC World Darts Championship bekend worden gemaakt. De top-4 van de wereld wordt automatisch uitgenodigd, de andere zes namen komen via wildcards van de PDC en SkySports. Het is nagenoeg zeker dat Michael van Gerwen, Rob Cross en vermoedelijk ook Peter Wright in de top-4 van de wereld zullen staan.

Delen:

Meer over Premier League Darts