Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2016: Barney verliest opnieuw onnodig van Wade

Raymond van Barneveld heeft voor de tweede keer dit seizoen in de Premier League Darts onnodig verloren van James Wade. Negen legs lang was er geen breuk te bespeuren. Eén keer kregen beide darters een kans, daarnaast werd door foutloos spel op de finishes iedere eigen leg gepakt. Het eerste echte foutje van de partij was gelijk beslissend. Van Barneveld miste in de tiende leg een volle beurt op dubbel-18 en Wade sloeg toe via tops. Een leg later was de partij over (7-4). Hierdoor ziet Barney de vierde plaats weer verder uit zicht verdwijnen.

Sterkste in tweede deel

De afgelopen drie seizoenen was Van Barneveld bijna foutloos na Judgement Night. Over de tweede helft van de competitie was hij met vijftien zeges en slechts drie nederlagen de beste speler. Ook nu lijkt hij een foutloze reeks nodig te hebben om de top-4 nog te halen. Met drie 140-scores en een 81-finish kwam Wade uitmuntend uit de startblokken met een 12-darter. De Engelsman gaf zichzelf ook een kans in de tweede leg, om tops voor de 80-finish te missen. Dat leek een keerpunt, want in de derde leg wist Barney scorend juist weg te beuken. De Nederlander stond te wachten op 16, maar toverde Wade er een 101-finish uit. De eerste 180’er bracht Van Barneveld vervolgens wel weer op gelijke hoogte: 2-2.

Eén fout

Scorend bleef de Nederlander de druk inmiddels opvoeren, want ook in de vijfde leg stond hij na vier beurten op 60. Opnieuw gaf Wade hem geen kans door de 64-finish. De zesde leg opende Van Barneveld zelfs met vijf keer triple-20 op rij, gevolgd door dubbel-16 (3-3). De eerste kans vanaf 122 viel niet op bulls-eye, waardoor het via dubbel-5 in de achtste leg opnieuw gelijk werd. Ondanks een 180’er van Barney maakte Wade er met een 62-finish weer 5-4 van, om de Nederlander een volle beurt vanaf 36 te zien missen. Wade stapte genadeloos in via tops, een leg later was het beslist.

Premier League Darts 2016: programma, uitslagen en statistieken

 

Delen:

More in Premier League Darts