Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 10

Premier League Darts 2019 lineup

Na de emotionele avonden in Ahoy gaat de Premier League Darts 2019 verder met de tweede helft van het seizoen. Geen contenders meer en ook geen Raymond van Barneveld. De strijd om de vier play-off plaatsen begint in Belfase.

Stand na speelronde 9

Michael van Gerwen staat weer bovenaan de League, op legsaldo voor Rob Cross. De voorsprong op de andere zes spelers is echter niet groot en ook nummer acht Michael Smith heeft nog uitzicht op de top-4. Het format is vanaf deze avond wel gewijzigd. De wedstrijden zijn namelijk langer. Er wordt gespeeld om de best-of-14 legs in plaats van de best-of-12 legs.

Duels Punten Legsaldo
1. Michael van Gerwen 9 13 56-34
2. Rob Cross 9 13 55-39
3. James Wade 9 11 53-43
4. Daryl Gurney 9 11 46-44
5. Peter Wright 9 10 49-47
6. Mensur Suljovic 9 9 50-51
7. Gerwyn Price 9 8 48-53
8. Michael Smith 9 7 46-52
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Mensur Suljovic – James Wade

Wisselvalligheid troef deze weken bij Mensur Suljovic. Soms is de Oostenrijker briljant, op andere momenten lukt er maar weinig. Anderhalve week geleden haalde hij de halve finale op de eerste European Tour en moest er een negendarter aan te pas komen van Michael van Gerwen om hem te stoppen. In Ahoy leek het eerst nergens op tegen Rob Cross, maar twee fabelachtige finishes brachten The Gentle toch nog de zege. Dat kon hij een dag later niet herhalen tegen Daryl Gurney (3-7) en verloor twee dagen later al in zijn eerste duel op de European Tour in Hildesheim van Ricky Evans. Alsof het ballonnetje van de Oostenrijker een beetje leeg was. James Wade irriteerde zich in Ahoy vooral aan de wind, maar dat weerhield hem er niet van om twee dagen op rij een gemiddelde van boven de 100 per beurt te gooien. Hij pakte er drie punten mee en staat in een uitstekende positie om de play-offs te bereiken. In het weekend gooide hij ook nog een negendarter, om de partij tegen Darren Webster wel te verliezen. Het eerste duel tussen Suljovic en Wade werd ruim gewonnen door de Oostenrijker. De dubbels van The Machine liepen niet én hij irriteerde zich mateloos aan de vertragingstactieken van Suljovic.

Michael Smith – Peter Wright

Voor Michael Smith is het zaak om heel snel punten te gaan vergaren, anders gaat hij niet voor het tweede jaar op rij naar de play-offs van de Premier League Darts. Bully Boy heeft het hele seizoen zijn topvorm nog niet te pakken, al zijn er momenten van genialiteit te zien. In Rotterdam was dat twee keer het geval. Hij won woensdag met een bulls-eye 90-finish van Gerwyn Price en speelde zich daarmee veilig. Een dag later miste hij dubbel-12 voor een negendarter, maar verloor uiteindelijk wel van James Wade. Zijn achterstand op de top-4 is momenteel vier punten. Peter Wright staat één punt achter het leidende kwartet en had het moeilijk in Ahoy. Hij gooit met lichte pijlen en had daardoor extra veel last van de winderige omstandigheden. Twee nederlagen op rij deden hem dan ook weinig goed, maar zijn vorm liet hij in het weekend wel zien. Uiteindelijk verloor hij in de kwartfinale van Adrian Lewis, maar dat was wel met goed spel. Het eerste treffen eindigde in een gelijkspel.

Rob Cross – Daryl Gurney

De wereld van Daryl Gurney kent opmerkelijk hoge pieken en extreem diepe dalen. Een paar weken geleden lukte er helemaal niets bij de Noord-Ier. Hij verloor met 7-1 van Rob Cross en met 7-0 van James Wade. Gurney leek rijp voor degradatie, maar opeens kwam er de ommekeer. Vorige week won hij in Ahoy twee keer, staat zomaar in de top-4 van de Premier League én won in het weekend zijn eerste toernooi op de European Tour. Met dit prijzengeld steeg Superchin naar plaats drie op de wereldranglijst. In Hildesheim won Gurney onder meer van Rob Cross. Voor Voltage is het dan ook nog altijd niet wat hij wil, want klussen afmaken blijkt een probleem. Vorige week gaf hij in de League zomaar een 5-1-voorsprong uit handen tegen Mensur Suljovic, om een dag later wel een fraaie comeback te maken tegen Jeffrey de Zwaan. Met het vroegtijdig wegvallen van Michael van Gerwen was hij de topfavoriet om eindelijk zijn eerste European Tour-titel te pakken, maar weer lukte het niet. Na 2-0 voor tegen Gurney verloor Cross zes legs op rij. Het kan niet anders dat het Cross irriteert dat hij als nummer twee van de wereld maar zo weinig titels pakt. En het zal in Belfast deze week ook weer niet makkelijker worden. Net zoals in Ahoy moet hij namelijk af zien te rekenen met de lokale favoriet.

Michael van Gerwen – Gerwyn Price

Qua uitslag was het dit weekend even schrikken, Michael van Gerwen verloor zaterdagavond van Keegan Brown (4-6). Dat deed hij echter met een gemiddelde van ruim 108 per beurt. Brown was vooral subliem op de dubbels (6 uit 6) en wist daardoor Van Gerwen aan de kant te zetten. Met de vorm van de Nederlander zit het echter wel goed, zo bleek ook in Ahoy. Twee keer haalde hij vernietigend uit met 7-1 en wist de koppositie weer over te nemen. Met Gerwyn Price treft hij nu iemand die zijn absolute topvorm even kwijt lijkt. Een maand geleden was The Iceman absoluut de man. Price won twee Players Championships op rij, liet subliem spel zien in de Premier League en haalde de halve finale van de UK Open. Daarop had hij eigenlijk misschien wel moeten winnen. De laatste weken is het spel van Price net een paar procent minder en dat kost hem direct punten. Tegen Michael Smith miste hij pijlen voor een gelijkspel, om Peter Wright wel met 7-5 te verslaan. Ook hij werd in Hildesheim slachtoffer van Brown. Het eerste duel tussen Van Gerwen en Price was een vreemd duel. De eerste legs gooide Mighty Mike nog geen 80 gemiddeld, maar kwam al wel met 3-1 voor. Daarna was hij gevlogen.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts