Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 11

Premier League Darts 2019 lineup

De Premier League Darts is deze week in Liverpool. Het zal een emotionele avond zijn, want een jaar geleden overleed Eric Bristow tijdens de League-avond in Liverpool aan een hartaanval. Naast de nagedachtenis aan zijn leven staan er vier duels op de rol.

Stand na speelronde 10

De koppositie is weer overgegaan van Michael van Gerwen naar Rob Cross. De twee wisselen voorlopig de eerste stek af. Onderaan wordt het tijd voor Michael Smith en Peter Wright om snel punten te verzamelen. De achterstand op de vierde plaats is nu nog te overzien, maar het gat moet wel snel gedicht worden.

Duels Punten Legsaldo
1. Rob Cross 10 15 63-43
2. Michael van Gerwen 10 14 63-41
3. Mensur Suljovic 10 12 57-53
4. James Wade 10 11 59-51
5. Daryl Gurney 10 11 50-52
6. Gerwyn Price 10 10 57-58
7. Peter Wright 10 9 55-60
8. Michael Smith 10 8 53-59
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Rob Cross – Peter Wright

Voor de tweede week op rij slaagde Rob Cross erin om een zaal stil te spelen. Eerst werd Ahoy lamgelegd tegen Jeffrey de Zwaan, vorige week lukte het in Belfast. Daryl Gurney werd verslagen en zo staat Cross weer aan kop. Het weekend bracht weinig met een nederlaag in de tweede ronde, waarop hij besloot om de zondagse versie van het Players Championship zelfs over te slaan. Peter Wright staat er heel wat minder voor. Het spel van de Schot lijkt de laatste weken wel weer steeds beter te worden, toch ontbreken er nog wat procenten om het echte topniveau te bereiken. Door vorige week gelijk te spelen met Michael Smith blijft Snakebite aan een touwtje hangen voor de play-off plaatsen. Toch zal hij nu wel echt moeten winnen van Cross om de achterstand niet te groot te zien te worden. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde in een gelijkspel.

Gerwyn Price – Mensur Suljovic

Hoe goed Gerwyn Price dit seizoen ook speelt, langzaam zakt hij weg op de ranglijst. Dat is voor een groot deel zijn eigen schuld. In de eerste weken van het seizoen liet hij al een aantal zeges zo uit zijn handen glippen. Onder meer door een ruime marge op Raymond van Barneveld niet uit te spelen. Vorige week overkwam hem hetzelfde. Met een 5-1-voorsprong op de teller had hij voor de allereerste keer moeten winnen van Michael van Gerwen. The Iceman was alleen niet koel genoeg en moest het doen met slechts een gelijkspel. De achterstand op plaats vier is slechts een punt, maar het had er zo anders kunnen uitzien voor de Welshman. Mensur Suljovic degradeerde vorig jaar net zoals Price na negen weken uit de League, nu staat de Oostenrijker stoïcijns op de derde plaats. Vorige week speelde hij een zeer matig duel met James Wade, winnen deed The Gentle wel (8-6). Het weekend werd een sof met twee nederlagen in de eerste ronde, waar Price vrijaf nam. Het eerste duel werd eenvoudig gewonnen door de Welshman met 7-3. Hij heeft überhaupt de overhand in onderlinge duels: 10-4.

James Wade – Daryl Gurney

De zure smaak van een bezoekje aan Belfast heeft James Wade snel weten weg te spoelen. Het spel van Mensur Suljovic irriteert de Engelsman overduidelijk en hij verloor dan ook voor de tweede keer van de Oostenrijker. Op de Pro Tour liet hij echter weer zien dat het met zijn vorm prima in orde is. Voor het eerst sinds vier jaar won Wade weer eens een Players Championship en is weer net zo gevaarlijk als in zijn beste dagen. Daryl Gurney nam een weekend vrijaf, nadat hij in Belfast voor eigen publiek niet kon toeslaan. Superchin verloor van Rob Cross, terwijl hij vorig weekend juist zijn allereerste European Tour-event had weten te winnen. Met twee mannen in vorm verwacht je een spannende strijd, maar met name Gurney zal toch wel een mentale blokkade moeten beslechten. Eerder dit seizoen werd het namelijk liefst 7-0 voor Wade.

Michael Smith – Michael van Gerwen

Voor zowel Smith als Van Gerwen is er vandaag veel aan gelegen om te winnen. Loopt Smith weer tegen een nederlaag aan, dan kan hij al bijna een streep zetten door de play-offs van de Premier League Darts. Dat zou toch een hard gelag zijn voor de finalist van vorig jaar en de WK-finalist. Deze week kreeg hij toch al een tik te verwerken, want de PDC heeft hem uitgenodigd voor slechts één van de vijf World Series-events. Daar zouden er nog meer bij kunnen komen, maar dat hangt dan wel af van zijn eigen prestaties. Vorige week rommelde Smith zich naar een punt tegen Peter Wright, om in het weekend een finale te bereiken van een Players Championship. Van Gerwen sloeg het weekend over, nadat hij vorige week – licht verkouden – gelijkspeelde tegen Gerwyn Price. Met name de dubbels waren erg slordig van de Nederlander, waardoor hij eerst een grote achterstand opliep en vervolgens de kans liet liggen om in de eindfase Price nog een keer te breken. Zo raakte hij de koppositie weer kwijt aan Cross en zal deze zo spoedig mogelijk proberen terug te veroveren.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts