Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 13

Premier League Darts 2019 lineup

Met Michael van Gerwen weer aan kop van de Premier League Darts lijkt alles weer bij het oude. Might Mike moet nog wel Rob Cross achter zich zien te houden en wacht daarvoor een potentiële bananenschil met James Wade. In Birmingham staat er tevens een alles-of-niets duel op de rol voor Daryl Gurney

Stand na speelronde 12

Met nog vier speeldagen te gaan heeft Michael van Gerwen de koppositie in handen, de marge op Rob Cross is echter slechts één punt. Het tweetal is wel nagenoeg zeker van de play-offs. Vier spelers strijden om de laatste twee twee tickets, waar Daryl Gurney met zijn rug tegen de muur staat. Hij mag eigenlijk geen wedstrijd meer verliezen om er nog bij te komen.

Duels Punten Legsaldo
1. Michael van Gerwen 12 18 79-46
2. Rob Cross 12 17 73-56
3. James Wade 12 14 74-60
4. Gerwyn Price 12 14 73-68
5. Mensur Suljovic 12 14 70-66
6. Daryl Gurney 12 12 62-67
7. Peter Wright 12 9 62-76
8. Michael Smith 12 8 61-75
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Mensur Suljovic – Michael Smith

De vorm van Michael Smith begint bijna zorgwekkend te worden. In de Premier League Darts wist hij de afgelopen weken tekenen van herstel te noteren, al leverde het hem geen punten op. Zo is hij uitgeschakeld voor een plaats in de play-offs en kan alleen nog de eer zien te redden door te stijgen op de ranglijst. Afgelopen weekend presteerde hij echter in Duitsland onthutsend. In München gooide hij een gemiddelde van slechts 84,27 per beurt. En dat terwijl Bully Boy maar twee pijlen op een dubbel gooide. De vorm van Mensur Suljovic is een stuk beter. De Oostenrijker staat er goed voor om zich te plaatsen voor de play-offs, want ook volgende week tegen Peter Wright is hij de favoriet. The Gentle verloor in München in de kwartfinale van Rob Cross in een beslissende elfde leg, na eerder te winnen van Dave Chisnall. In onderlinge duels met Smith staat hij op een 9-6-voorsprong en won eerder dit seizoen met liefst 7-2.

Rob Cross – Gerwyn Price

Hoe gaat Rob Cross om met de tikken die hij deze weken krijgt van Michael van Gerwen. Voltage had alles in eigen hand om de reguliere competitie van de Premier League te gaan winnen. Hij kwam tegen Mighty Mike ook nog eens 2-0 voor, om daarna acht legs op rij aan zijn broek te krijgen. Zo goed als Cross dit seizoen loopt te spelen, zo groot lijkt de drempel om tegen Van Gerwen te presteren. Dit afgelopen weekend bleek dat opnieuw. Hij ging met sterk spel naar de halve finale in München, om daar compleet te worden geveegd door Van Gerwen met 7-1. Nu wacht Gerwyn Price, die vecht voor een plaats in de O2 Arena. Price staat net zoals Wade en Suljovic op veertien punten, met in de komende twee weken wedstrijden tegen Wade, Gurney en Wright. De echte topvorm van één à twee maanden geleden lijkt eraf bij The Iceman, toch blijft hij zijn punten verzamelen. De laatste vier duels leverden hem zeven punten op, waar hij eigenlijk het volle pond had moeten pakken door ook Van Gerwen te verslaan. Eerder dit seizoen werd het 7-4 voor Cross, wat hem op een onderlinge voorsprong van 4-2 bracht.

Daryl Gurney – Peter Wright

Met nog vier weken voor de boeg is de achterstand voor Daryl Gurney op de vierde plaats slechts twee punten, toch is het vandaag al alles-of-niets. Superchin verloor dit seizoen wedstrijden met 7-1 en 7-0, waardoor zijn legsaldo veel slechter is dan de concurrenten. Hij zal dus eigenlijk drie punten moeten zien goed te maken en heeft daardoor minimaal zes en misschien wel acht punten nodig om de play-offs te halen. Met Smith, Price en Van Gerwen nog voor de boeg kan hij zich tegen Wright dan ook geen fout permitteren. Vorige week liet hij zich ringeloren door Mensur Suljovic en zal nu scherper aan het vertrek moeten komen. Dat geldt helemaal voor Peter Wright. Ondanks dat hij weinig punten verzamelde in de Premier League was zijn spel nog redelijk. De laatste weken begint hij echter weer ontzettend te rommelen met zijn materiaal. Vorige week kwam Snakebite met wiebelpijltjes het podium op. Hij verloor kansloos van Wade, die na afloop vertelde dat hij al wist dat hij ging winnen toen hij zag waar Wright mee ging spelen. Het weekend in München werd een sof, want opnieuw verloor de Schot zijn eerste wedstrijd. Met 14-7 heeft hij een sterke balans tegen Gurney, toch is hij nu de underdog.

James Wade – Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is terug waar hij vindt dat hij thuishoort: bovenaan de ladder. Dankzij de zege op Rob Cross staat MvG weer bovenaan en is op koers om voor het zevende jaar op rij de reguliere competitie te gaan winnen. Daarmee zou hij Phil Taylor naderen, want The Power wist de eerste acht jaar de eerste plaats te pakken. Toch is de foutenmarge voor Van Gerwen klein. De voorsprong op Cross is slechts één punt, met na vandaag duels met Wright, Gurney en Suljovic op de rol. Wade lijkt dan ook de grootste bananenschil, want The Machine is in uitstekende vorm. Het eerste duel in de League was een typisch voorbeeld hoe Wade toeslaat. Van Gerwen miste in de eerste helft van de partij dubbels om weg te lopen en daarna gooide Wade alles uit. De afgelopen weken schrijft The Machine toernooien als zoete broodjes bij en Van Gerwen weet dus dat hij volle bak zal moeten gaan. Tegelijkertijd zou Wade bij een nieuwe zege de play-offs al bijna veilig kunnen spelen, want zijn legsaldo is veel beter dan van zijn concurrenten.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts