Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 14

Premier League Darts 2019 lineup

De Premier League Darts strijkt voor de veertiende speelavond neer in Manchester. Daar kan Michael van Gerwen zijn play-off ticket definitief in ontvangst nemen en misschien zelfs de reguliere competitie al in het slot gooien.

Stand na speelronde 13

Michael van Gerwen en Rob Cross gaan nog altijd uitmaken wie de reguliere competitie van de Premier League gaan winnen. Vandaag kunnen ze zich definitief plaatsen voor de play-offs, wat echter nog slechts een formaliteit is. James Wade staat in uitstekende positie om zich bij hen te voegen, vooral door zijn legsaldo. Dat is voor Daryl Gurney juist het grote struikelblok. Michael Smith en Peter Wright strijden enkel om de laatste plaats te ontlopen.

Duels Punten Legsaldo
1. Michael van Gerwen 13 19 86-53
2. Rob Cross 13 18 80-63
3. James Wade 13 15 81-67
4. Gerwyn Price 13 15 80-75
5. Mensur Suljovic 13 15 77-73
6. Daryl Gurney 13 14 70-71
7. Michael Smith 13 9 68-82
8. Peter Wright 13 9 66-84
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Rob Cross – Michael Smith

Rob Cross heeft het geluk dat hij nog altijd in de race is om de eerste plaats. Vorige week had hij namelijk eigenlijk moeten verliezen van Gerwyn Price en zag daarna Van Gerwen niet winnen van James Wade. Zo blijft de achterstand te overzien, maar moet Cross wel twee punten goed zien te maken in drie weken tijd. Dit omdat Van Gerwen een veel beter legsaldo heeft. Zaak voor Voltage is dus om drie keer op rij te winnen. Dat moet eerst tegen Michael Smith. Op voorhand een lastige klus, maar de vorm van Bully Boy is de dit seizoen ver te zoeken. Soms zijn er momenten dat het vloeiende spel weer terug lijkt te komen, maar de constantheid is nog heel ver weg. In onderlinge duels staat Cross inmiddels ook op een hele grote voorsprong: 11-3. Eerder dit seizoen in de League werd het 7-3, waar Cross ook de beste was in de halve finale van de UK Open.

Peter Wright – Mensur Suljovic

Is Michael Smith op zoek naar zijn vorm, dat geldt ook voor Peter Wright. Toch lijkt Snakebite vooral buiten de camera’s om toch steeds vaker het topniveau weer te bereiken. Woensdag nog, want hij won met liefst 6-0 van Gary Anderson door een gemiddelde van 114,2 per beurt. Hij slaagt er alleen niet in om dit goede spel ook op een constante basis te tonen en vooral niet op televisie. Mensur Suljovic is daarnaast ook nog eens één van zijn angstgegners. In de eerste jaren won hij nog met enige regelmaat, maar sinds de zomer van 2017 heeft hij nog maar twee keer weten te winnen. Dat waren telkens wel belangrijke zeges, namelijk op weg naar de winst van de German Darts Masters op de World Series en in de halve finale van de World Grand Prix. Hij boog toen zelfs een 0-3-achterstand in sets om, maar het bleek geen keerpunt. Dit jaar won Suljovic alweer in de Premier League en op de UK Open. Ook nu is hij dan ook de favoriet.

Daryl Gurney – Michael van Gerwen

Jarenlang veegde Van Gerwen de vloer aan met Gurney, maar het afgelopen half jaar is daar plotseling verandering in gekomen. Gurney won de eindstrijd van de Players Championship Finals en herhaalde dat kunstje eerder dit seizoen in de Premier League. Waar Superchin vooral in lijkt te slagen is om de wedstrijd zo ‘dood’ mogelijk te maken. Zonder enige emotie werkt hij de legs af en dat levert Van Gerwen weinig energie op. De turbo gaat daardoor maar niet aan en uiteindelijk ging het in beide gevallen mis. De afgelopen weken heeft Van Gerwen uitstekend gespeeld in de League en tussendoor twee European Tour-events gewonnen. Gurney won eerder al een Euro Tour, maar is wisselvallig in de League. Het zorgt ervoor dat zijn legsaldo slechter is dan zijn concurrenten, waardoor hij eigenlijk zes punten moet pakken. Na vandaag wachten nog Price en Smith.

James Wade – Gerwyn Price

James Wade heeft heel wat grote uitspraken de laatste tijd, hij weet ze wel waar te maken. The Machine beweerde dat hij misschien wel de enige speler is die zonder angst aan de oche gaat staan tegen Michael van Gerwen. Dat maakte Wade vorige week waar door een uitmuntend duel af te leveren met de Nederlander. In de play-offs kan Wade dan ook wel eens het grote gevaar zijn voor Mighty Mike. Om die play-offs te bereiken moet Wade eerst nog wel goed presteren in de slotweken. Hij heeft alles in handen om de derde plaats veilig te stellen, vooral door zijn goede legsaldo. Cruciaal is dan wel dat hij met directe concurrent Gerwyn Price af weet te rekenen. Price speelt eigenlijk een uitstekende Premier League, maar heeft gewoon te weinig punten verzameld. Hij speelde dit seizoen gelijk tegen Van Barneveld, Van Gerwen en Cross. Al die duels had hij eigenlijk moeten winnen. Zo staat voor hem ook niets anders te wachten dan zeges boeken. Eerder dit seizoen werd het 6-6.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts