Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 15

Premier League Darts 2019 lineup

Met nog maar twee avonden voor de boeg is het einde van de Premier League Darts 2019 in zicht. Sheffield kan alle beslissingen brengen voor de play-offs, maar er voor voorgerecht zijn voor een zinderende slotavond.

Stand na speelronde 14

Het stuivertje wisselen aan de kop van de Premier League Darts blijft zich voortzetten. Cross heeft de eerste stek weer overgenomen van Van Gerwen door diens nederlaag tegen Gurney. Het is een strijd om de eer, belangrijker is wat daarachter gaande is. Wade en Suljovic staan er het beste voor, maar Gurney en Price staan nog steeds heel dichtbij.

Duels Punten Legsaldo
1. Rob Cross 14 20 88-64
2. Michael van Gerwen 14 19 91-61
3. James Wade 14 17 89-71
4. Mensur Suljovic 14 17 85-79
5. Daryl Gurney 14 16 78-76
6. Gerwyn Price 14 15 84-83
7. Peter Wright 14 9 72-92
8. Michael Smith 14 9 69-90
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Michael Smith – James Wade

Michael Smith is inmiddels toch wel aan een dramatische Premier League bezig. De finalist van vorig jaar kan dit seizoen bijna niets klaar spelen en speelt ver onder zijn kunnen. Het is de vraag in hoeverre de ingreep die hij rondom de UK Open heeft gehad, die nodig was door het verwaarlozen van een wond. Na dat toernooi is zijn spel er namelijk allerminst beter op geworden. Ook buiten het oog van de grote camera’s zijn de prestaties op de Pro Tour matig en is zijn opmars dan ook behoorlijk stilgevallen. Dat is voor James Wade wel anders. The Machine is aan een ijzersterk seizoen bezig en vooral dankzij het uitstekende legsaldo is hij heel dichtbij de play-offs. Een zege op Smith brengt hem eigenlijk al in veilige haven en anders moet het volgende week gebeuren tegen Rob Cross. Na zijn zege vorige week op Gerwyn Price stond Wade in het weekend ook weer in de halve finale van de European Tour in Oostenrijk. The Machine dendert bijna ongehinderd door, in duels met Smith staat hij ook nog eens op liefst een 16-3-voorsprong.

Mensur Suljovic – Rob Cross

Voor eigen publiek kon Mensur Suljovic er afgelopen weekend geen feestje van maken. Hij won nog van Raymond van Barneveld, daarna was James Wade te sterk. Zijn focus kon dan ook alweer vrij snel op de Premier League, waar hij met een huidige vierde plaats een ticket voor de play-offs in handen heeft. Het programma is alleen loodzwaar. The Gentle speelt nog tegen Rob Cross en Michael van Gerwen. Van Mighty Mike wint hij eigenlijk nooit en tegen Cross was hij eerder dit seizoen lange tijd eveneens kansloos. Vanaf 5-1 wist hij in Ahoy door een karrenvracht aan gemiste dubbels van de Engelsman toch nog met 5-7 te winnen. Of Cross dat nog een keer zal laten gebeuren valt te betwijfelen. Als koploper in de League is de nummer twee van de wereld bezig aan een goed seizoen, dat in tegenstelling tot de Pro Tour. Dit kalenderjaar wacht hij nog altijd op een titel en loopt toch wekelijks tegen behoorlijk pijnlijke nederlagen aan. Het heeft er alle schijn van dat Cross niet fit genoeg is om lange dagen te doorstaan, waar dat in de Premier League geen probleem blijkt. Het is aan hem om de hegemonie van Van Gerwen te doorbreken door zowel van Suljovic als volgende week James Wade te winnen.

Daryl Gurney – Gerwyn Price

Alles-of-niets, zo kan het duel tussen Daryl Gurney en Gerwyn Price wel worden omschreven. De verliezer haakt af in de strijd om de play-offplaatsen, waar de winnaar gezien het programma van de concurrentie een heel aardige kans maakt. Op voorhand lijkt het overwicht momenteel bij Gurney te liggen. De Noord-Ier kende aan het begin van het seizoen een zeer slechte periode,maar heeft zich herpakt. De resultaten worden beter en het helpt enorm dat hij liefst twee keer wist te winnen van Van Gerwen. Vier pure bonuspunten. Ook op de Pro Tour presteert hij goed en kan dus zomaar richting de O2 Arena. Gerwyn Price lijkt juist zijn piek te hebben gehad. Hij was twee maanden geleden niet te stoppen en speelde buitenaards. Een probleem was wel dat hij met enige regelmaat wedstrijden gelijkspeelde waar hij had moeten winnen. Die punten breken hem nu op, vooral doordat zijn spel ook wat minder scherp is. Er ontstaan dan ook weer irritaties bij The Iceman, die vorige week geen hand wilde geven aan James Wade. Het doet de Welshman allemaal geen goed, die in onderlinge duels met Gurney wel op een 8-2-voorsprong staat.

Michael van Gerwen – Peter Wright

Het voorbereidende werk voor dit duel tegen Van Gerwen zondagavond al op het podium in Graz. In een heel matig duel won hij met 6-5 van Peter Wright. “Als hij al niet van mij kan winnen als ik zo slecht speel…” Die kon Snakebite in zijn zak steken, die net dacht na twee zeges weer wat zelfvertrouwen te hebben getankt. Die werd hem direct ontnomen door Van Gerwen. De Nederlander nam daarna overigens revanche op Daryl Gurney voor zijn nederlaag van vorige week in een zeer winderig Manchester. In de finale van de European Tour in Oostenrijk werd tenslotte Ian White verslagen voor alweer zijn vierde Euro Tour-titel van het seizoen. Voor het prijzengeld hoeft Van Gerwen zich dan ook niet druk te maken om de eerste plaats in de Premier League. De bonus van 25.000 pond is leuk meegenomen, maar dat is ook het prijzengeld dat hij iedere EuroTour bij elkaar gooit. Daar komt bij dat de play-offs van de League veel belangrijker zijn, de winnaar van de play-offs van de Premier League krijgt namelijk 250.000 pond bijgeschreven. De eer is dan ook waar Van Gerwen om speelt om opnieuw als eerste te eindigen in de League. Aan hem de taak om twee keer te winnen en te zien of Rob Cross zijn zenuwen in bedwang kan houden.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts