Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 16

Premier League Darts 2019 lineup

De laatste speelronde van de Premier League Darts 2019 gaat beslissen wie de reguliere competitie gaat winnen en wie er samen met Rob Cross en Michael van Gerwen naar de play-offs gaan. Deze wordt volgende week donderdag in de O2 Arena in Londen gehouden.

Stand na speelronde 15

Rob Cross en Michael van Gerwen gaan uitmaken wie de reguliere competitie gaat winnen. Tot dusver waren Phil Taylor en van Gerwen de enige spelers die dit presteerden. Achter dit tweetal strijden nog vier spelers voor twee plaatsen. James Wade heeft de beste papieren, maar kan nog overal buitenvallen.

Duels Punten Legsaldo
1. Rob Cross 15 22 96-68
2. Michael van Gerwen 15 21 99-62
3. James Wade 15 18 96-78
4. Mensur Suljovic 15 17 89-87
5. Daryl Gurney 15 17 85-83
6. Gerwyn Price 15 16 91-90
7. Michael Smith 15 10 76-97
8. Peter Wright 15 9 73-100
9. Raymond van Barneveld 9 4 35-57

 

Gerwyn Price – Peter Wright

Voor Gerwyn Price is de opdracht vrij eenvoudig. De Welshman moet winnen van Peter Wright en daarna afwachten wat de rest doet. Hoe ruim de zege is maakt weinig uit voor The Iceman. In het meest gunstige geval zou zelfs een gelijkspel nog uitkomst kunnen bieden, maar dan is hij wel compleet afhankelijk van zowel Mensur Suljovic als Daryl Gurney. Dat Price in de huidige positie staat heeft hij volledig aan zichzelf te wijten. Dit seizoen heeft hij minimaal vier keer een zege zo uit handen gegeven. Vorige week was dat ook weer het geval tegen Gurney. Price wist de Noord-Ier te breken, om een hele matige slotleg af te leveren. Wat volgde waren schermutselingen op het podium, waarbij met name Gurney zich liet gaan. Inmiddels is de politieke vrede getekend. Peter Wright heeft een desastreuze Premier League, toch lijkt hij weer op de goede weg. Afgelopen weekend haalde hij de finale van de European Tour in Sindelfingen na een zege op Michael van Gerwen. Na deze overwinning was hij overmand door emoties. In de finale miste Wright een matchdart, maar hij liet weer zien wat hij kan. Niet geheel toevallig viel dit gelijk met de rentree van zijn vrouw, die na een medische ingreep weer mee kan reizen.

Daryl Gurney – Michael Smith

Het was me het weekje wel voor Daryl Gurney. Superchin redde vorige week een punt tegen Gerwyn Price en ging daarna compleet uit zijn stekker. Hij misdroeg zich op het podium, kwam in een stevige woordenwisseling terecht en moest door stewards van het podium worden gehaald. Het zal hem een forse boete opleveren, dat ondanks dat er al snel een politieke vrede kwam met Price. In het weekend verloor hij al zijn tweede duel van Nathan Aspinall en zo kon de focus alweer op de Premier League. Door het punt blijft Superchin namelijk wel in de race om zich te plaatsen voor de play-offs. Hij staat nog vijfde, maar door de zware partijen van Suljovic en Wade mag Gurney hopen dat een zege op Smith voldoende is. Bully Boy heeft een ronduit dramatische Premier League achter de rug en ook op de Pro Tour kan hij nog altijd niet vlammen. In het weekend was het in de derde ronde gedaan tegen Jeffrey de Zwaan. Leek Smith begin dit jaar nog de grootste bedreiging voor Van Gerwen, inmiddels moet hij een forse pas op de plaats doen. Misschien is het einde van de Premier League, en de bijbehorende rust, wel goed voor hem.

Michael van Gerwen – Mensur Suljovic

Een sporadische nederlaag leed Van Gerwen afgelopen weekend op de European Tour. Na drie toernooizeges op vier toernooien was het ditmaal een keer afgelopen in de kwartfinale. Peter Wright versloeg Mighty Mike, die daardoor zonder beker naar huis moest reizen. Het ging nog altijd een stuk beter dan met Mensur Suljovic. De Oostenrijker was na zijn eerste partij alweer klaar door de 6-5-nederlaag tegen Steve Beaton. Van Gerwen heeft een zege nodig om kans te behouden op de eerste plaats in de eindrangschikking. Sinds zijn debuut in de Premier League 2013 heeft Van Gerwen altijd de reguliere competitie als nummer één afgesloten. Het levert een bonus op van 25.000 pond, al staat dit natuurlijk in schil contrast met het prijzengeld van volgende week. De winnaar van de League gaat naar huis met 250.000 pond. Daar maakt Suljovic ook nog altijd aanspraak op, al zal hij dan vermoedelijk wel moeten winnen van de Nederlander. De kans is tenslotte klein dat zowel Gurney als Price vanavond gaan verliezen. Winnen op een tv-toernooi deed Suljovic voor het laatst op 21 december 2010 van Van Gerwen, dus hij heeft een klein wonder nodig.

James Wade – Rob Cross

Het slotstuk van de reguliere competitie van de Premier League Darts 2019 kan een absolute kraker worden, maar ook een wassen neus. Alles zal namelijk afhangen van de resultaten eerder op de avond. Is James Wade al zeker van de play-offs? In dat geval is de kans klein dat The Machine de hoogste versnelling gaat schakelen. Weet Van Gerwen niet te winnen van Suljovic, dan is er voor Cross ook nog maar weinig druk over. Mocht het voor allebei de spelers nog wel ergens om gaan, dan kan het een absolute kraker worden. En dan zal ook duidelijk worden hoe goed Cross er momenteel echt voor staat. Hij weet in de League goede resultaten te boeken en staat ook niet voor niets aan kop. Toch ontbreekt er nog wat aan het spel van Voltage. Zo heeft hij in 2019 nog altijd geen toernooi weten te winnen en onder echte druk bezweek hij dit seizoen in de League. In onderlinge duels staat het tussen Wade en Cross bijna gelijk (5-6) en kan het simpelweg alle kanten op gaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts