Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 2

Premier League Darts 2019 lineup

De kop is eraf in de Premier League Darts 2019 met een uitmuntende avond in Newcastle. Michael van Gerwen gaat aan kop, samen met James Wade en Gerwyn Price. Raymond van Barneveld verloor en zal in Glasgow dan ook punten moeten verzamelen.

Peter Wright – Michael Smith

Als Peter Wright en Michael Smith ook maar iets van hun duel van afgelopen zaterdag over kunnen doen, dan wordt het waar vuurwerk. In de kwartfinale van het eerste Players Championship begonnen ze één leg lauw, die Smith won met een 18-darter. De tien legs die volgden werden afgeraffeld in: 14, 14, 12, 14, 12, 14, 12, 15, 11 en 12. Wright won de laatste vier op rij voor de 6-5-zege met een gemiddelde van 110,5. Smith gooide zelfs 112, maar verloor wel. Wright speelde vorige week ook al verrassend goed, na een zeer trage start. Hij lijkt langzaam te wennen aan zijn nieuwe setup en er vooral aan vast te houden. Smith verloor van Mighty Mike en zijn spel oogde net zoals op The Masters nog een beetje roestig. Met inmiddels ook weer een weekend op de Pro Tour in zijn bagage is het ritme van Bully Boy steeds beter. Vorig jaar won Smith in de Premier League twee keer met liefst 7-1 van Wright, het waren ook gelijk de voorlopig laatste zeges op de Schot.

Rob Cross – James Wade

De eerste weken van 2019 zijn voor Rob Cross nog erg onvoorspelbaar. Een zeer zwak optreden tijdens The Masters kreeg een goed vervolg in de Premier League Darts. Zijn worp zag er een stuk meer ontsnappen uit en zijn cijfers waren uitstekend. Winnen deed Cross alleen niet van Wright en daar vertekenen de cijfers van Voltage nog wel eens. Want ook in het weekend verloor hij een partij ondanks een gemiddelde van ruim 100 per beurt. Het daadwerkelijk afmaken is er niet altijd bij. Voor James Wade geldt precies het omgekeerde. De finaleplaats van The Masters en de zege in de Premier League op Raymond van Barneveld had een duidelijke overeenkomst: toeslaan wanneer het nodig is. Barney speelde één zwakke leg en Wade stampte er gelijk overheen. Op de Pro Tour was Wade met één kwartfinale en drie partijen met een gemiddelde van 100 of meer duidelijk bij de les. Een favoriet aanwijzen is dan ook eigenlijk niet mogelijk. In onderlinge duels staat het 5-5 en het kan in Glasgow ook zomaar een gelijkspel worden.

Raymond van Barneveld – Gerwyn Price

De eerste week van het nieuwe seizoen was nog geen succes voor Raymond van Barneveld. In de Premier League Darts miste hij in de eerste helft van het duel met James Wade de dubbels om weg te lopen, om daarna toe te moeten kijken hoe The Machine zijn kansen wel pakte. Op de Pro Tour begon hij sterk met een zege op Antonio Alcinas en verloor in een elfde leg van Ryan Searle. In die leg opende Barney met een score van 45 en was gezien. Zondag was de Nederlander niet scherp, verloor hij met 6-2 van Steve West en overlegde een gemiddelde van 85 per beurt. Hoe anders zag de week eruit van Gerwyn Price. Hij was uitmuntend in de League, gooide met 104,11 zijn hoogste gemiddelde ooit op TV en zes 180’ers. Het belangrijkste: hij won voor het eerst in de Premier League door Daryl Gurney met 7-4 te verslaan. In het weekend liet The Iceman opnieuw goede cijfers noteren, maar verloor wel twee keer al in de tweede ronde. In zes onderlinge duels won Van Barneveld vijf keer, waaronder vorig jaar in de League met 7-5. Ook nu lijkt het op voorhand erg close te worden.

Daryl Gurney – Glen Durrant

Je vraagt je steeds meer af hoe Daryl Gurney ervoor had gestaan als hij er niet in was geslaagd om vanuit het niets de Players Championship Finals te winnen, waarop hij in de tweede ronde ook nog matchdarts overleefde. Zowel voor als na het tv-toernooi in november heeft hij eigenlijk niets weten klaar te spelen. Op het WK en The Masters was hij zo klaar en speelde vorige week in Newcastle een zeer pover duel. Opmerkelijk was vooral dat de 180-koning van de Premier League Darts 2018 er tegen Price geen één wist te gooien. De Players Championships waren afgelopen weekend twee keer bij de laatste-32 voorbij en ook op de vloer was zijn spel wisselvallig. Met Glen Durrant treft hij het ook niet als ‘invaller’, want Durrant leeft nog op een roze wolk. Het is een beetje wachten tot hij daar vanaf gaat vallen, simpelweg doordat Duzza al sinds half december onder hoogspanning staat. Hij won de Finder Masters en Lakeside. Daarna ging hij langs de rand van de afgrond om zijn tourkaart te verdienen. Afgelopen weekend volgde zijn debuut op de Pro Tour. Zaterdag was na één duel klaar, om zondag de finale te bereiken. En tussendoor is hij nog altijd aan het werk, want zijn vaste baan wil Durrant eerst goed afronden.

Mensur Suljovic – Michael van Gerwen

Met kop en schouders steekt Michael van Gerwen voorlopig boven het veld uit in de eerste weken van het nieuwe seizoen. Na de dominante zege op The Masters volgde een redelijk moeizame partij in de Premier League Darts tegen Michael Smith. Toen het echt moest wist MvG toch wel weer een 11-darter eruit te persen voor de zege. Zaterdag won de Nederlander het eerste Players Championship met een gemiddelde over de hele dag van ruim 103 per beurt. Zondag verloor hij zowaar in de kwartfinale van Jonny Clayton. Dat was wel nadat Mighty Mike een negendarter gooide en de partij besloot met een gemiddelde van 104 per beurt. Mensur Suljovic kiest er deze weken voor om de vloertoernooien te schieten, zodat hij zich kan richten op de Premier League. Het bracht hem vorige week een punt tegen Chris Dobey. De Engelsman miste drie pijlen voor 1-6 en daarna kwam Suljovic nog helemaal terug. Op The Masters oogde The Gentle erg sterk en kon in de kwartfinale lange tijd in het spoor van Van Gerwen blijven. Uiteindelijk kwam hij toen te kort en zal nu dus nog een hogere versnelling moeten vinden om de nummer één van de wereld pijn te doen.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts