Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 6

Premier League Darts 2019 lineup

Een vrij weekend voor de darters op de Pro Tour, toch was er heel wat reuring in dartsland. Het brengt de Premier League Darts naar Nottingham, met de kersverse UK Open-winnaar als contender en opnieuw jacht naar punten voor Barney.

Nathan Aspinall – Michael Smith

Nathan Aspinall kan vast wennen aan hoe zijn leven er in 2020 uit zal zien. The Asp stond in de halve finale van het WK en won onlangs vanuit het niets de UK Open. Door die laatste prestatie is de kans erg groot dat hij in 2020 deel mag nemen aan de Premier League Darts, zeker als hij het spel blijft tonen dat hij in Minehead deed. The Asp weet goed spel en een echte vechtersmentaliteit te combineren, waardoor hij tot grote dingen in staat is. Hij is daardoor zelfs verder dan Michael Smith. Bully Boy is al jarenlang het grote talent, toch heeft hij nog altijd geen major weten te winnen. De kracht van Aspinall, het constant blijven vechten voor iedere leg, is wat Smith nou juist wel eens ontbeert. Vorige week kreeg Bully Boy in de League dik op zijn broek van Rob Cross en heeft dan ook hard twee punten nodig. In de eerste plaats om degradatie te ontlopen en daarnaast ook om uitzicht te houden op de play-offs. In onderlinge duels staat hij op een 4-1-voorsprong, waarbij de laatste krachtmeting nog vers in het geheugen ligt. De halve finale van het WK leverde astronomische gemiddeldes op en uiteindelijk een 6-3-zege voor Smith.

James Wade – Mensur Suljovic

Het kan niet op voor James Wade op het moment. The Machine stond vorige week geen leg af aan Daryl Gurney en zorgde daarmee voor de tiende whitewash in de geschiedenis van de Premier League. Wade miste vorig jaar de League en eigenlijk is hij al vanaf dat moment in goede doen. Het resulteerde in twee televisie-titels en vorige maand in een finale op The Masters. Een gedeelde koppositie en uitmuntende statistieken brengen hem al rap richting de play-offs van de Premier League. De afgelopen keren dat Wade mee deed aan de League was het wel telkens zo dat hij gaandeweg het seizoen wegzakte. Daar hoopt Suljovic misschien wel van te profiteren. The Gentle kon vorige week in Aberdeen ook weinig klaarspelen tegen Gerwyn Price en staat zodoende nog altijd in het rechterrijtje. Zijn marge op hekkensluiter Van Barneveld is twee punten, dus veel lucht heeft hij niet. Voor Suljovic is de Premier League heel erg op en af, qua niveau, qua beleving en dus ook qua prestaties. De keuzes van de Oostenrijker zijn daarbij eveneens opvallend. Hij speelt komend weekend geen Players Championships, omdat hij niet constant van huis wil zien. Daar tegenover speelde hij afgelopen weekend wel twee dagen op rij demonstratietoernooien. Het staat bijna synoniem voor het onnavolgbare van The Gentle. In duels met Wade staat hij op een 8-5-voorsprong, waarvan op tv het 4-2 is.

Rob Cross – Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft opnieuw een zware week achter de rug. Sportief gaat het niet bepaald voor de wind, want vorige week verloor hij weer ruim. Ditmaal was Peter Wright te sterk, waardoor Barney met twee punten nog altijd laatste staat in de Premier League Darts. Maandagavond kwam daar een verhaal in The Sun overheen, waarop bekend werd gemaakt dat Van Barneveld gaat scheiden. Opmerkelijk is daarnaast dat Barney ervoor kiest om vrijdag slechts één van de twee European Tour Qualifiers te spelen, waardoor hij weer een kans laat schieten om ponden te verdienen richting het wereldkampioenschap. Met Rob Cross treft hij een speler in vorm. Voltage is aan een zeer solide Premier League bezig. Alleen tegen Michael van Gerwen ging hij flink over de knie en tijdens de UK Open bleek dat hij momenteel niet fit genoeg is om een weekend lang voluit te gaan. De korte duels in de League vormen daarvoor geen issue, zo bleek vorige week tegen Michael Smith. Met bijna 104 per beurt won hij van Smith. Barney zal dan ook een stuk beter moeten spelen dan de afgelopen weken om Cross pijn te gaan doen. In onderlinge duels is het liefst 4-0 voor Cross met één gelijkspelen in de Premier League.

Gerwyn Price – Michael van Gerwen

Op voorhand zullen weinig mensen gedacht hebben dat Gerwyn Price en Michael van Gerwen na vijf weken Premier League Darts hetzelfde aantal punten zouden hebben. Ze hebben ook nog eens hetzelfde legsaldo, waardoor er gesproken kan worden van een echte kraker. Price is in de vorm van zijn leven. Hij won recent twee Players Championships en stond in de halve finale van de UK Open. The Iceman speelt vooral ontzettend soepel en wordt amper van zijn stuk gebracht. Vorige week was de hele zaal in Aberdeen tegen Price, stoïcijns klaarde hij de klus. Het enige waar Price de afgelopen weken nog wel eens moeite mee had was het afmaken van een partij. Dat kon vorige week ook gezegd worden voor Van Gerwen. Mighty Mike won de eerste drie duels eenvoudig, om zich te verslikken in James Wade. Vorige week leek Van Gerwen de draad op te pakken tegen John Henderson. Hij nam een ruime voorsprong (5-2) met op dat moment een gemiddelde van 116 per beurt. De machine viel vervolgens compleet stil en Henderson kon nog een punt afsnoepen. Afgelopen weekend speelde Mighty Mike een demonstratietoernooi in Hongarije, waar hij de hoofdprijs pakte. Terug in Engeland wacht nu Price, waar hij een 13-0-record tegen heeft.

Peter Wright – Daryl Gurney

Heeft Peter Wright dan echt de setup gevonden? Of komt hij weer met iets anders aanzetten. De vraag stellen, is hem eigenlijk al beantwoorden. Snakebite speelde vorige week uitmuntend tegen Van Barneveld. De eerste drie legs deed de Schot nog rustig aan, daarna vuurde hij weg met legs van 13, 12, 11 en 10. Het bracht hem naar 106,64 per beurt. Degradatie is geen issue meer en Wright kan zijn vizier verleggen naar de play-offs. Hoe anders is dat voor Gurney. Superchin is al sinds afgelopen zomer aan het kwakkelen. Vrijwel uit het niets won hij de Players Championship Finals, daarna viel hij weer compleet stil. Af en toe is er een opleving, zoals in de League tegen Glen Durrant. Dankzij 7 uit 9 op de dubbels won hij dat duel, maar met slechts vier punten is hij nog lang niet veilig. Vorige week verloor Gurney met 7-0 van Wade en vooral zijn scoringspower is de afgelopen periode compleet verdwenen. En zonder een karrenvracht aan triples blijft er weinig over van het spel van de Noord-Ier. In onderlinge duels staat Wright op een 13-7-voorsprong, waarbij allebei de wedstrijden vorig jaar in de Premier League in een gelijkspel eindigden.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts