Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts 2019: Voorbeschouwing Speeldag 7

Premier League Darts 2019 lineup

Met Ahoy voor de deur is de eerste helft van de Premier League Darts binnen nu en een week alweer voorbij. Er zijn nog verdeeld over drie speelavonden dus nog heel wat punten te verdelen, waardoor Raymond van Barneveld hoop blijft houden op een goede afloop. Het draadje is in het Duitse Berlijn wel heel dun en kan in het allerslechtste geval al worden doorgeknipt. Zaak voor RvB dus om te winnen van Max Hopp.

Gerwyn Price – Rob Cross

Gerwyn Price heeft zichzelf net zoals recent Rob Cross al deed een slechte dienst bewezen. De twee doen het goed in de Premier League, maar kwamen tegen Michael van Gerwen totaal niet opdagen. Ze werden daardoor dan ook op een dikke nederlaag gepresenteerd. Pijnlijk was voor Price dat hem dat overkwam terwijl Mighty Mike helemaal niet in uitzonderlijke doen was. Cross herpakte zich na de eerdere oorwassing tegen Van Gerwen en won inmiddels alweer drie weken op rij. Hij staat zodoende samen met de Nederlander aan kop en kan een directe concurrent voor een plaats in de play-offs op vier punten zetten. Tegelijkertijd heeft Price de punten dus hard nodig om de aansluiting te houden. Want hoe goed The Iceman ook speelt, hij heeft eigenlijk te weinig punten verzameld. De twee troffen elkaar pas vijf keer, waarvan alleen vorig jaar in de Premier League op televisie. Cross won toen met 7-1 en staat in onderlinge duels ook op een 3-2-voorsprong.

James Wade – Peter Wright

Een geïrriteerde James Wade, die hadden we dit kalenderjaar nog niet gezien. The Machine werkte zich juist stoïcijns door de Premier League heen en versloeg onder meer Van Gerwen. De vertragingstactieken van Mensur Suljovic kregen vorige week echter vat op Wade. Hij was al snel klaar met het gedrag van de Oostenrijker en daar kwam nog eens bij dat de dubbels voor het eerst dit seizoen niet liepen bij de linkshander uit Aldershot. Zo staat hij nu na zes weken op zeven punten en geldt in het duel met Wright hetzelfde als in het treffen tussen Cross en Price. De winnaar doet alvast goed werk in de strijd om de play-offs. Wright heeft voor zijn vertoonde spel misschien wel wat te veel punten weten te verzamelen. Vorige week kreeg hij dat voor het eerst terugbetaald. Tegen Daryl Gurney had hij namelijk moeten winnen, maar de Schot viel veel te vroeg stil. Zo kon Gurney zich toch nog herpakken voor een puntje. Wade en Wright hebben een onderlinge stand van 18-17. Op The Masters van ruim een maand geleden won Wade met 11-9.

Michael van Gerwen – Daryl Gurney

Het is een cliché, een wedstrijd met twee gezichten. Het optreden van vorige week van Michael van Gerwen kan alleen niet beter worden omschreven. Mighty Mike was lange tijd onherkenbaar tegen Gerwyn Price met een gemiddelde van onder de 80 per beurt. Daarna kwam er pardoes de versnelling, vlogen de triples en dubbels er als vanzelf in en denderde hij alsnog naar uitstekende cijfers. Het bracht Van Gerwen terug aan kop van de Premier League en met Ahoy in aantocht wil hij die positie graag vasthouden. Dat moet dan gebeuren tegen Daryl Gurney. Superchin heeft eigenlijk een voorlopig dramatisch seizoen, maar wist vorige week wel een puntje af te snoepen van Peter Wright. Zo is hij met vijf punten op de teller hard op weg om zich veilig te spelen en in het weekend leek dat voor een bevrijding te zorgen. Hij haalde namelijk de finale van een Players Championship, waarin hij na het missen van veel dubbels verloor van Dave Chisnall. Tegen Van Gerwen heeft hij tot dusver weinig in de melk te brokkelen gehad, tot afgelopen najaar. Hij won pardoes de eindstrijd van de Players Championship Finals, zijn eerste zege op Van Gerwen op televisie. In totaal is de stand 18-3.

Michael Smith – Mensur Suljovic

Wil Michael Smith of Mensur Suljovic over twee maanden van de partij zijn tijdens de play-offs in de O2 Arena in Londen, dan zal er van elkaar gewonnen moeten worden. Suljovic won vorige week verrassend van James Wade en staat nu op zeven punten, Smith draait maar niet echt warm en had zeven dagen geleden het geluk dat Nathan Aspinall te lang nodig had om te wennen aan de omstandigheden. Een karrenvracht aan gemiste dubbels van The Asp zorgde ervoor dat Smith eenvoudig kon winnen. Zo staat hij nu ook op vijf punten en kan het degradatiespook bijna achter zich laten. Om aan te sluiten bij de top-4 zal hij nu echter flink moeten doorpakken. Suljovic is daarvoor niet direct de meest uitgelezen opponent voor Bully Boy. In onderlinge duels staat Suljovic op een 8-6-voorsprong en is Smith regelmatig op belangrijke momenten de baas gebleken.

Max Hopp – Raymond van Barneveld

De week van de waarheid is aangebroken voor Raymond van Barneveld. Wil hij in de tweede helft van de Premier League Darts nog van de partij zijn, dan zal hij in de aankomende acht dagen minimaal twee keer moeten winnen. In Berlijn wacht Max Hopp, in Rotterdam zowel Daryl Gurney als Michael van Gerwen. Daarbij komt dat Gurney zijn directe concurrent is en Superchin dus hoe dan ook verslagen moet worden. Tot een week geleden leek dit een schier onmogelijke opgave. De partijen in de League van de Nederlander gaven weinig houvast en ook op de Pro Tour lukte er erg weinig. Zondag kwam daar verandering in. Van Barneveld bekende zelf dat hij wat mazzel had gehad aan het begin van de dag, zo miste Zoran Lerchbachter een karrenvracht aan matchdarts. Daarna kwam Barney op stoom en won zes partijen op rij. Het bracht hem naar de finale van het achtste Players Championship, zijn eerste finale op de Pro Tour sinds 2015. Adrian Lewis hield hem van een titel af, toch was het een grote stap voor de Nederlander. Hij is nu namelijk weer volop in de race voor een WK-ticket en mag zelfs stiekem weer denken aan de World Matchplay. Met Hopp treft hij het Duitse talent dat zich vorig jaar eindelijk bewees. Maximizer won een Players Championship en een European Tour-event. Dit kalenderjaar is zijn vorm echter wisselvallig en heeft hij ook – om onduidelijke reden – diverse toernooien overgeslagen. In onderlinge duels staat het 2-2, waarvan twee keer op de European Tour en twee keer tijdens de World Cup of Darts. In beide gevallen wonnen ze één keer.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts