Connect with us

Negendarters

Premier League Darts: Lewis pakt Wade in met negendarter

Adrian Lewis PDC Darts

Adrian Lewis heeft met een negendarter James Wade weten te verslaan in de Premier League Darts. Lewis was in de openingsfase foutloos op de dubbels voor een 4-1-voorsprong, om daarna wat missers te produceren. Wade stapte genadeloos in met een 101- en een 121-finish voor 4-5. Dat was het moment voor Lewis om te exploderen met een negendarter voor de 7-5-zege.

Perfect op de dubbels

Lewis mocht de partij beginnen en gooide gelijk een 180’er, toch werd hij door een 64-finish van Wade op achterstand gezet. Met een 106-finish sloeg Lewis terug en wist zijn scorende overwicht in de derde leg wel om te zetten in een break. Wade kreeg 82 de kans om terug te slaan, maar miste tops. Door een tweedart 72-finish hield Lewis de break en maakte er met een 76-finish zelfs een dubbele van. Met 1-4 op de borden was Jackpot perfect op de dubbels.

Wade komt op zijn eigen wijze terug

In de zesde leg kwamen er pardoes drie missers op rij en dat gaf Wade de kans om terug te komen in de wedstrijd. The Machine knalde er vier keer triple-20 op rij achteraan, om dubbel-11 te missen. Lewis kreeg toch nog de kans vanaf 101, om op zijn beurt dubbel-12 te missen. In de herkansing was het raak voor Wade om het verschil terug te brengen tot één leg (3-4). Lewis leek zich te herpakken met twee scores van 140, maar Wade knalde er een typische Wade-finish in vanaf 101 voor 4-4.

Negendarter

Wade maakte er met een bulls-eye 121-finish ook nog 4-5 van, voor Lewis totaal explodeerde. Hij gooide scores van 180 en 177, gevolgd door de 144-finish. Het was de eerste negendarter in de Premier League Darts sinds 2012, Simon Whitlock gooide toen een negendarter. Er kwam nog een ijzersterke leg overheen van Jackpot voor 5-6. Dubbel-10 bracht hem ook de zege.

Premier League Darts 2016: programma, uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over Negendarters