Connect with us

Negendarters

Premier League Darts: Taylor gooit negendarter in Aberdeen

Phil Taylor

Phil Taylor heeft de vijfde negendarter ooit in de Premier League Darts gegooid. Het was voor The Power alweer zijn derde. Raymond van Barneveld is de enige die dat kunststukje ook presteerde.

Aberdeen

Aberdeen blijkt een ideale locatie te zijn om een perfecte leg te gooien. Van Barneveld gooide in 2010 al eens in de Schotse plaats een negendarter in de League, dat was zijn tweede na Bournemouth. Ditmaal was het voorbehouden aan Taylor. The Power gooide zijn vorige twee op dezelfde avond en zelfs in dezelfde partij. In de finale van 2010 was het raak tegen James Wade en was hij zelfs zeven perfecte pijlen onderweg om een back-to-back en dus derde negendarter te gooien.

Toekijken

Kevin Painter was het slachtoffer die moest toekijken hoe Taylor zijn leg afraffelde. Painter had nog wel een 3-0-voorsprong genomen, maar in de tiende leg deed The Power zijn kunststukje. Met scores van 180 en 174 opende hij de leg om te besluiten op dubbel-18 voor een 147-finish. Het is voor Taylor zijn negende negendarter op een televisietoernooi.

Delen:

Meer over Negendarters