Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts: Taylor weer in topvorm knokt zich langs Chisnall

Phil Taylor heeft opnieuw laten zien dat hij de goede vorm heeft gevonden in de Premier League Darts. Dave Chisnall werd met 7-5 verslagen, maar vooral zijn gemiddelde van 115,25 per beurt was uitstekend. Chisnall pakte de eerste break, maar door een gigantisch tussenstuk met driee 11-darters en een 12-darter kwam alles weer in evenwicht. Vanaf 3-3 gaven de twee elkaar niets meer toe, tot de slotleg. Daarin sloeg Taylor met zijn zesde en zevende 180’er toe.

Chisnall deelt eerste tikje uit

Taylor begon sterk met een flitsende eerste leg, om de dubbel te missen voor een 141-finish en de break. Chisnall kon daardoor zijn eigen leg behouden en beukte er de eerste 180’er in. dat bracht Chizzy vanaf 88 gelijk de break , om ook in de vierde leg een maximale score te noteren. Zo kon hij scorend weglopen van Taylor voor 1-3 met een 11-darter. De gemiddeldes lagen alweer strak op 110 om 113, al was dat na het nieuwe record door Michael van Gerwen neergezet bijna allerdaagse gemiddeldes. Taylor sloeg terug met twee 180’ers op rij, voor de zevende dart onder de triple-20 eindigde. Een 11-darter bracht hem terug tot 2-3.

The Power wil zijn record terug 

The Power had opnieuw een kleine aanpassing gedaan aan zijn darts, waardoor ze iets meer hingen dan de afgelopen weken. Scorend werkte het in ieder geval uitstekend, want de zesde leg bracht hem alweer zijn vierde maximale score, gevolgd door een 126-finish voor 3-3. Daarmee stond Taylor ook alweer op 117 per beurt, waar zijn oude wereldrecord op 118,66 per beurt stond. Daarmee waren er drie 11-darters gevolgd door een 12-darter. De zevende leg was dan ook ‘erg matig’, want Taylor kwam op 4-3 met slechts een 14-darter.

115,25 is ook leuk

De 120-grens konden de twee Engelse darters dan ook niet aantikken, maar het niveau was ondanks dat natuurlijk gigantisch. Ze bleven elkaar ook op de huid zitten, waardoor er maar geen verschil ontstond. Met een 13-darter kwam Taylor op 5-4, breken zat er voor The Power opnieuw niet in. Zo liep het naar 5-5, om in de elfde leg 180’ers te zien van beide darters. Taylor hield daarmee het voortouw en met een 12-darter was hij zeker van minimaal een punt. De zesvoudig Premier League-winnaar wilde in stijl afsluiten, want hij gooide nog maar eens twee 180’ers op rij. De negendarter bleef uit, om vervolgens nog twee beurten te vergooien. Chisnall liet hem er echter mee wegkomen voor de 7-5-zege.

Premier League Darts 2016: programma, uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over Premier League Darts