Connect with us

Premier League Darts

Premier League Darts: Zesde zege Anderson brengt Chizzy in problemen

Gary Anderson heeft voor de zesde week op rij gewonnen in de Premier League Darts, waardoor Dave Chisnall nu echt in de problemen zit. Na een moeizame start kreeg Chisnall de kans om alles weer in evenwicht te breken. De Engelsman miste een volle hand op de dubbels en het was in een moordend tempo 4-1. Voor een tweede keer kreeg Chisnall de kans om in de partij te komen, maar ook in de negende leg liet hij Anderson door gemiste dubbels ontsnappen. Zo werd het 7-4 en dendert de Schot richting de play-offs. Chisnall moet met drie punten ernstig gaan vrezen voor degradatie.

Kans om terug te komen verkeken

Anderson heeft al vijf wedstrijden op rij gewonnen en begon ook tegen Chisnall uitstekend. Met een 91-finish was de break binnen voor 2-0, om in de derde leg dubbels te missen. Chisnall profiteerde, maar in zijn eigen leg maakte de Engelsman er een zooitje van. Een volle beurt ging mis en Anderson kon opnieuw breken voor 3-1. Daarmee stond Chizzy al met de rug tegen de muur, want hij moet inmiddels serieus gaan vrezen voor degradatie. Hij gooide in de vijfde leg wel zijn eerste 180’er, toch wist Anderson gelijk de dubbel te vuren: 4-1.

Ook in negende leg niet toeslaan

In de zesde leg opende Anderson met 180 en 140, waardoor Chisnall alweer op achterstand was gezet. Hij kreeg toch nog een kansje en sloeg nu wel toe met een 116-finish. Dat kon Anderson in de zevende leg toch nog beter, want hij beantwoordde een nieuwe 180’er van Chizzy met een 144-finish voor 5-2. Zijn gemiddelde leg daarmee al op 107 per beurt, om er nog een maximale score achteraan te gooien. Vanaf 84 miste hij echter twee darts op dubbel-12 voor de definitieve tik. Zo kon de Engelsman toch terugkomen voor dubbel-10 en zijn derde 180’er gooien. De rebreak was voor het grijpen, om twee pijlen te missen. Daar kwamen in de tiende leg nog eens drie missers overheen, maar Anderson miste zijn eerste matchdart op dubbel-11. Zo kon Chizzy nog een elfde leg afdwingen, om nog een 180’er te vuren. Anderson pakte echter de zege via dubbel-10.

Premier League Darts 2016: programma, uitslagen en statistieken

 

Delen:

Meer over Premier League Darts