full screen background image

Anderson dendert met vijf legs op rij weg van Lewis

Gary Anderson heeft een forse overwinning geboekt op Adrian Lewis. De Engelsman pakte een 1-2-voorsprong met een break, maar daarna vloog Anderson naar 6-2. Twee legs later pakte Anderson de zege met een gemiddelde van 107,13 voor 7-3. Het brengt hem op de juiste weg richting de play-offs, waarvoor Lewis nu juist een achterstand oploopt.

Begin vliegt heen en weer

Ondanks een 180’er van Lewis kwam Anderson op 1-0, waarna de Engelsman toch de regie overnam met een 81-finish voor de break. Met zijn eerste 180’er zette Anderson de zaken gelijk weer recht, om zijn eigen leg na een nieuwe 180’er en dubbel-5 te vinden voor 3-2. Scorend zette de Schot in de zesde leg ook direct druk en zag Lewis zich niet meer redden vanaf 147. Dubbel-18 viel er niet in en zo was het opeens al 4-2.

Alles vliegt erin voor Anderson

Zijn eigen leg raffelde de schot in twaalf pijlen af met een 180’er en een 143-finish. Lewis leek zich nog te herpakken door zijn tweede 180’er, alleen Anderson beukte door met alweer een 170-finish. Jackpot kon niets anders dan een vuistje uitdelen aan de Schot en de reeks van vijf legs op rij doorbreken via tops. De vijfde 180’er bracht Anderson echter wel naar een 11-darter voor de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: