Anderson geeft voor eigen publiek een showtje weg tegen Chizzy

Gary Anderson heeft een overtuigende overwinning geboekt op Dave Chisnall, door de 7-3-zege hoeft de nummer twee van de wereld zich ook geen zorgen meer te maken over degradatie uit de Premier League Darts. Voor eigen publiek gaf Anderson in de eerste vier legs een showtje weg met in iedere leg ook een 180’er. Het werd ook 0-5, voor acht pijlen op de dubbel er niet invlogen. Het gaf Chisnall de kans om eindelijk een leg bij te schrijven en het werd nog 3-5. daarna maakte Anderson het toch af.

Schot kan niet missen

Anderson knalde er gelijk een 180’er in en zag Chisnall bulls-eye missen voor de 123-finish. Het was goed voor de break, om in zijn eigen leg de volgende maximale score te noteren voor 0-2. Beide darters knalden er in de derde leg nog maar eens een 180’er in. Chisnall dacht vanaf 86 nog wel terug te mogen komen, maar door de 147-finish van Anderson was het al 0-3. Of het nog niet genoeg was gooide de Schot in de vierde leg ook zijn vierde maximale score om zijn gemiddelde de 120 aan te laten tikken. Chizzy gooide nog wel zijn tweede 180’er er achteraan, maar moest toch toekijken hoe het via dubbel-14 al 0-4 werd.

Snel weer herpakt

Heel even leek de Engelse Chisnall het Schotse publiek stil te krijgen door de vijfde leg te openen met twee keer 180 op rij. De negendarter bleef uit, alleen miste Chizzy daarna ook vijf pijlen op de dubbels. Met een bulls-eye 88-finish sloeg Anderson daardoor toch weer toe, om in de zesde leg zijn eigen gemiddelde om zeep te helpen. Liefst acht pijlen gingen er niet in voor Anderson en de elfde poging op een dubbel vloog er voor Chisnall wel in om eindelijk een leg te pakken. Vanaf dat moment begon de Schot toch wat meer te modderen en door een 86-finish was het pardoes 3-5. Anderson herpakte zich daarop en wist alsnog twee snelle legs bij te schrijven.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: