Connect with us

Premier League Darts

Barney laat zich flink aan de kant zetten door Wright

Peter Wright heeft Raymond van Barneveld getrakteerd op liefst een 7-1-nederlaag. De Nederlander was al uitgeschakeld en kon zijn beste spel niet naar boven halen in Aberdeen. Wright was zelf ook verre van subliem, maar ondanks 97,27 per beurt won hij wel met ruime cijfers en houdt zich op de eerste plaats in de eindrangschikking.

Verschil heel snel gemaakt

In de openingsleg miste Wright volop dubbels en zo kreeg Barney de kans om te breken. Vanaf 120 sloeg hij niet toe, om in zijn eigen leg na vijf beurten nog op 96 te staan. Wright pakte eenvoudig de break, om met een 80-finish al naar 3-0 uit te lopen. Van Barneveld had daarop zijn eigen leg opnieuw niet uit in vijf beurten, maar kwam er nu wel mee weg. De dubbels vielen daarna niet, waardoor het snel ging. Wright maakte er 4-1 van en de Nederlander miste na een 180’er vijf pijlen in zijn eigen leg.

Pijlen in heel hoog tempo weggegooid

Zonder al te veel beleving gooide Barney vervolgens zijn pijlen nog weg en ondanks een 180’er zag hij Wright de zevende leg pakken vanaf 41. De achtste leg opende Van Barneveld ook nog met een 180’er, die zijn tempo inmiddels heel hoog had opgevoerd. Hij stond klaar op 74 om nog een leg bij te schrijven, maar door de 116-finish was het 7-1 voor Wright. Daarmee hield de Schot uitzicht op het bereiken van de eerste plaats in de eindrangschikking.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts

Kerst 2018