full screen background image
Raymond van Barneveld Michael van Gerwen Premier League Darts 2017 Manchester

Barney maakt einde aan ongeslagen reeks Van Gerwen

Raymond van Barneveld heeft Michael van Gerwen op de eerste nederlaag op een major sinds ruim een jaar getrakteerd. Barney gaf in de Premier League Darts in Manchester een 3-0-voorsprong weg en leek even te worden overlopen. Van Gerwen minste alleen pijlen voor 3-5 en daarna pakte Barney de regie weer over voor de 7-5-zege. Het is ook nog eens het einde van een serie van 44 partijen op rij op televisie. Van Gerwen blijft ondanks het verlies wel koploper in de Premier League Darts.

Opnieuw snelle 3-0-achterstand

Van Gerwen kreeg in de eerste leg ondanks een 180’er van Barney toch gelijk de kans om te breken. Tops viel er niet in vanaf 86 en in de tweede leg waren de rollen omgekeerd. Van Barneveld pakte zijn kans wel en maakte er 2-0 van. In de derde leg opende de Hagenaar zelfs met twee keer 180 op rij, om door te zetten met nog een triple-20 en triple-19. Dubbel-12 viel er alleen niet, dubbel-6 wel voor de tiendarter en 3-0. Net zoals vorige week kwam Van Gerwen dus op grote achterstand, tegen Phil Taylor poetste Mighty Mike dat weg.

Mighty Mike deelt laatste tik niet uit

Nu begon hij ook sterk aan een comeback met een 11-darter en zag Van Barneveld zijn eigen leg niet uitgooien in vijf beurten. Met een 108-finish was het daarna alweer 3-3 en een 90-finish voor een 11-darter bracht Van Gerwen alweer op 3-4. Hij mocht zelf gooien voor de vijfde leg op rij om bulls-eye te missen en vanaf 25 er een zooitje van te maken. Hij miste eerst het grote vlak en in de herkansing dubbel-4. Barney herpakte zich en hield zijn eigen leg.

Barney maakt het af

Daarop volgde in de tiende leg zijn vijfde 180’er en de misser op tops voor Mighty Mike bracht de stand naar 6-4. Van Barneveld was daarop op weg naar de zege, tot Van Gerwen een 180’er vond. Vanaf 88 gingen twee pijlen er niet in op dubbel-14 en kreeg Barney een matchdart. Dubbel-16 vond hij niet voor een 131-finish en zo kwam er toch een beslissende twaalfde leg. Daarin pakte Van Barneveld toch weer de regie en klopte Van Gerwen met een 70-finish.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: