Barney mist ontzettend veel kansen en pakt slechts een punt tegen Huybrechts

Raymond van Barneveld heeft zijn kans laten liggen om alleen aan kop te komen in de Premier League Darts. Tegen Kim Huybrechts vloog de partij heen en weer, waar Barney bij een 4-3-voorsprong leek door te drukken. Vanaf dat moment miste hij ontzettend veel dubbels (6 uit 22) en mocht uiteindelijk blij zijn met het gelijkspel.

Breaks heen en weer

Huybrechts won in 2015 tijdens de Premier League slechts één partij en dat was tegen Van Barneveld. Gezien de onderlinge balans geen verrassing, want de Belg is bijna een angstgegner voor de Nederlander. In de openingsleg miste The Hurricane één pijl en werd gelijk gebroken door Barney. De Nederlander drukte niet door om tops te missen voor een 106-finish en Huybrechts kon de score draaien naar 2-1. Ondanks een 180’er van Van Barneveld werd het ook 3-1, waarop Huybrechts zijn eigen leg niet uitgooide in vijf beurten. Zo was de rebreak een feit en bracht de vijfde 180’er al 3-3 op het bord.

Kansen laten liggen

In de zevende leg leek Huybrechts eenvoudig weg te lopen, om zes pijlen op de dubbels te missen. Zo kreeg Van Barneveld de break gratis cadeau, om het presentje niet uit te pakken. Hij miste zelf namelijk ook vier pijlen op dubbel-16 en zo werd het toch weer gelijk (4-4). In de negende leg kreeg Barney weer een kans om te breken, alleen tops viel nu niet voor de 82-finish. Hij vond wel dubbel-5 na een 180’er voor 5-5, om bulls-eye weer te missen voor de 90-finish. Zo kon Huybrechts dubbel-4 vinden voor het eerste punt. Hij mocht hopen op de zege, maar nu miste Barney niet. Tops viel erin voor de 80-finish en het gelijkspel.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: