Barney mist te veel dubbels tegen wakkergeschrokken Chizzy

Raymond van Barneveld heeft een flinke tik gekregen van Dave Chisnall. De Engelsman wist eindelijk de 180’ers weer vinden en maakte amper fouten op de dubbels. Dat deed Barney juist wel met slechts 2 uit 14 op de dubbels en daardoor het het een ruime 7-2-nederlaag voor Barney.

Snelle achterstand

Van Barneveld miste bulls-eye voor de 122-finish om gelijk te breken. Hij miste vervolgens in zijn eigen leg dubbel-16 voor een 64-finish en werd op een 2-0-achterstand gezet door de 86-finish van Chisnall. De Engelsman hield ook zijn eigen leg, om de eerste 180’er van de partij te noteren. Een volgende break bleef uit, want nu gooide Barney wel de 64-finish. Beide darters openden de vijfde leg met een 180’er en het was Chizzy die er zijn derde van de partij achteraan gooide (4-1).

180’ers vallen voor Chizzy

Dat was het moment dat de Nederlander terug leek te komen in de partij. Hij begon makkelijker te scoren, alleen de dubbels bleven een probleem. De kansen om de rebreak waren er, alleen miste Barney twee pijlen vanaf 72 voor 4-3. Dubbel-10 bracht Chisnall op 5-2 en de Engelsman wist de maximale score van de Nederlander te counteren met zijn 180’er. Vanaf 96-finish was het 6-2 en daar kwam gelijk de vijfde en zesde 180’er overheen. Ook de zevende pijl richting de triple-20 vloog erin, maar triple-19 kon Chizzy niet vinden. Zo was de negendarter uit beeld en voerde Barney zelfs de druk nog op. Met een 11-darter was het echter toch beslist.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: