Barney pakt vijf legs op rij om Klaasen toch te verslaan

Raymond van Barneveld heeft in de Premier League Darts door een forse inhaalrace weten te winnen van Jelle Klaasen. In de openingsfase miste Van Barneveld alle dubbels en kwam Klaasen op 4-1. Daarna miste The Cobra twee legs zijn dubbels en was alles weer in evenwicht. Met een 107-finish sloeg Barney vervolgens (5-7) toe om met zes punten op de teller een grote stap naar lijfsbehoud te zetten. Klaasen blijft namelijk net zoals Kim Huybrechts steken met drie punten.

Barney die dubbels mist

De eerste leg leverde gelijk vuurwerk op met 180’ers voor beide darters en een 11-darter voor Klaasen. Barney sloeg direct terug met een 104-finish. Daarna waren het de dubbels die Van Barneveld lelijk opbraken. Hij miste in de derde leg tops voor de 120-finish en ook een volle beurt op dubbel-10. Met een 111-finish voor een 12-darter wist Klaasen vervolgens te breken en na een 180’er miste Barney nog een keer drie pijlen: 4-1.

Klaasen die dubbels mist

Klaasen gooide er in de leg van de Hagenaar zijn tweede 180’er achteraan en kreeg twee darts om de partij al te beslissen. Dubbel-12 vielen nu niet en Barney gooide vanuit het niets een 154-finish (4-2). Klaasen miste in de zevende leg nog eens twee pijlen en door een 78-finish was de rebreak een feit. In de achtste leg kon Barney scorend weglopen en dubbel-12 voor een 13-darter bracht alles weer in evenwicht.

107-finish voor het verschil

Het leek er even op dat Klaasen zich nog wel wist te herpakken en stond klaar op 40 om weer op voorsprong te komen. Met een 107-finish sloeg Van Barneveld opnieuw genadeloos toe voor de break. Klaasen kreeg toch nog de kans om terug te breken, maar de angst op de dubbels was inmiddels groot. Tops werd heel ruim gemist en ook dubbel-10 vloog er niet in. Zo kwam Van Barneveld op 4-6 en gooide er nog een 180’er tegenaan. De eerste matchdart op bulls-eye viel niet en met zijn vijfde pijl op de dubbel vond Klaasen toch de dubbel. Vanaf 105 kreeg The Cobra nog wel de kans, om de triple niet te vinden. Zo pakte Barney de zege op tops.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: