Raymond van Barneveld Adrian Lewis PDC WK Darts 3

Barney vecht zich naar fraaie comeback-zege op Lewis

Raymond van Barneveld heeft de Premier League Darts 2017 geopend met een comebackzege op Adrian Lewis. Van Barneveld miste de eerste tien pijlen op de dubbels en gaf Lewis daardoor een 1-4-voorsprong, maar hij bleef doorknokken. Barney profiteerde ook nog van wat missers van Jackpot en kwam zomaar 5-4 voor. Barney miste in de slotleg bulls-eye voor een 170-finish, maar zag Lewis een volle hand missen

Geen dubbel te vinden voor Barney

Een rommelige eerste leg leverde Lewis ondanks een 180’er van Barney de break op, waarop de Nederlander zelf twee pijlen voor de rebreak miste. Dubbel-16 vond hij wel in de derde leg, om na tien missers op de dubbels eindelijk toe te slaan. Scorend viel Barney in de vierde leg na twee scores van 140 echter totaal stil en zo was het 1-3. In de vijfde leg ging hij daarmee door met scores van 93, 100 en 58. Zo moest hij zich zien te redden vanaf 110, maar dubbel-16 vloog er weer niet in. Zo was het al 1-4.

Zes van de zeven legs

Lewis kwam steeds beter in zijn ritme en had inmiddels ook een gemiddelde van 104 achter zijn naam staan. Hij had de kans om de partij volledig in het slot te gooien, maar ook hij begon te missen op de dubbels. Van Barneveld brak terug met een 180’er en een 65-finish, om in de zevende leg te profiteren van twee missers van Lewis. Tops was goed voor 3-4 en met een 12-darter was het 4-4. Het werd ook 5-4, voor Lewis met zijn tweede 180’er weer een leg bij kon schrijven. De elfde leg bracht van beide darters een maximale score, waardoor de druk er vol op stond. Barney sloeg toe voor het eerste punt met een 84-finish en maakte het bijna in stijl af. Bulls-eye voor de 170-finish viel niet, maar zag Lewis een volle beurt missen vanaf 36. Zo was het alsnog 7-5.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: