full screen background image
Raymond van Barneveld Darts Rotterdam

Barney walst ondanks moeizame dubbels Wade totaal plat

Raymond van Barneveld heeft een klinkende overwinning geboekt op James Wade in de Premier League Darts. Met name in de eerste legs van de partij kon The Machine de triples totaal niet vinden en zo was het al snel 5-0. The Machine pakte nog wel twee keer zijn eigen leg, daarna was het beslist 7-2. Daarmee slaat hij een gaatje richting zowel Wade als Adrian Lewis voor de play-offplaatsen.

Ondanks moeizame dubbels snel weggelopen

Van Barneveld en Wade hadden allebei moeite om op gang te komen, waarbij dat voor de Nederlander vooral op de dubbels het geval was. Wade strafte het niet af in de eerste twee legs en zo was het toch al 2-0. Zijn eigen leg was vervolgens zeer solide en tops vloog er nu gelijk in voor 3-0. Daarmee stond de druk al volledig op Wade, die na de gemiste dubbel-16 van Barney voor een 72-finish zijn eerste pijl op een dubbel kreeg. Vanaf 65 vond hij dubbel-4 niet en zo was het dus toch al 4-0.

Partij rolt naar zijn einde

Met name scorend was Wade nergens te bekennen, met een gemiddelde van amper boven de 80 per beurt. Van Barneveld speelde met name door de vele gemiste dubbels tegen 95 per beurt, maar met een 14-darter was het toch alweer 5-0. In zijn eigen leg kreeg Wade zes legs de tijd van de Nederlander en kon eindelijk een leg bijschrijven. Daar kwam echter een zeer sterke 12-darer met een 87-finish overheen voor 6-1 en zo mocht Barney al aanleggen voor de overwinning. Vanaf 131 kon hij alleen geen triple vinden en met een 70-finish werd het nog 6-2. Dubbel-7 bracht Van Barneveld vervolgens wel de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: