full screen background image

Chisnall bezorgt Barney vijfde nederlaag op rij

Raymond van Barneveld lijkt uitgeschakeld voor de play-offs in de Premier League Darts. Net zoals vorige week tegen Gary Anderson maakte hij een achterstand goed, om het in de negende leg weg te geven. Daardoor won Dave Chisnall met 5-7 en heeft de Engelsman de betere papieren. Door de vijfde nederlaag op rij heeft Barney op de slotdag een wonder nodig om nog door te gaan.

Vroege kansen niet gepakt

Een wervelende start met één 180’er van Barney en twee van Chizzy brachten met een 12-darter de stand op 1-0. Er kwam gelijk een kans voor de break, alleen die liet de Nederlander liggen. In de vijfde leg speelde Van Barneveld wel een goede scorende leg, alleen miste hij twee pijlen op dubbel-8. Dat strafte Chisnall genadeloos af met een 142-finish, voor Barney bijna gelijk terugbrak. Zijn tweede 180’er kreeg alleen geen passend gevolg op bulls-eye voor de 81-finish: 2-4.

Opnieuw negende leg

Direct volgde de derde 180’er, alleen Chizzy ging scorend mee. Bulls-eye viel daarop weer niet voor de Nederlander – vanaf 121 – om dit keer de Engelsman dubbel-8 te zien missen vanaf 94. Zo kon hij zich herpakken, om in de achtste leg voor de derde keer op rij bulls-eye te missen. Chisnall strafte het alleen andermaal niet af vanaf 80, waardoor het toch weer 4-4 werd. Zo had de Nederlander het heft weer in handen, alleen in zijn eigen leg kwam er één slechte score tussendoor. Chisnall liep weg, gooide er een 180’er achteraan en kwam op 4-6. Barney dwong wel een beslissende leg af, maar kon de triples niet meer vinden. Zo maakte Chizzy het af.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: