full screen background image

Chisnall geeft zege weer uit handen; nu mazzelt Anderson

Dave Chisnall blijft cadeautjes uitdelen in de Premier League Darts. Vorige week gaf hij een 6-3-voorsprong nog uit handen tegen Peter Wright, ditmaal miste de Engelsman liefst zeven matchdarts tegen Gary Anderson. Door het gelijkspel is Chizzy nagenoeg uitgeschakeld voor de play-offs, waar Anderson een belangrijk punt kan bijschrijven.

Kleine kansjes gelijk gepakt

Anderson vloog uit de startblokken en vond bijna gelijk een 170-finish. De herkansing vanaf 25 was wel raak, om door te beuken met vijf keer triple-20 op rij. Door één beurt zonder triples stond hij na vier beurten pas klaar op een dubbel. Daarvoor aanleggen mocht de Schot niet door de 72-finish van Chisnall (1-1). Anderson miste vervolgens bulls-eye vanaf 90 en werd pardoes zelf gebroken. Chizzy vond in zijn eigen leg opnieuw een 72-finish en liep zo al naar 1-3. De Engelsman miste bulls-eye voor de 170-finish en één misser vanaf 104 betekende zomaar dat het weer 3-3 was.

Modderen aan het einde

Anderson beukte door met een 88-finish en zijn tweede 180’er om vier legs op rij te winnen (5-3). Chizy leek om te vallen, maar juist op dat moment gooide hij twee 180’ers in één leg voor de 11-darter. Zijn eigen leg opende de Engelsman met zijn zesde maximale score van de partij, om ditmaal vanaf 170 na twee keer triple-20 weg te zetten naar tops. Het bleek de juiste keuze, want met zijn derde dart vond hij het rode vakje voor 5-5. Scorend werkte Anderson opnieuw een sterke leg af en was op weg naar het eerste punt. De tweevoudig wereldkampioen miste alleen vier pijlen op de dubbels en zag Chisnall 74 wel uitgooien. Er kwamen acht triples overheen van de Engelsman, om na negen pijlen op 20 uit te komen. Hij miste echter drie volle beurten op de dubbels en zo pakte Anderson toch een punt.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: