full screen background image

Chisnall maakt het tegen Lewis eindelijk wel af

Dave Chisnall heeft Adrian Lewis een pijnlijke tik bezorgd in de Premier League Darts. Chizzy kwam de afgelopen weken ook op voorsprong, om het toch nog weg te geven. Dat gebeurde nu ook bijna weer, want Lewis had terug kunnen komen van 6-2 naar 6-4. Jackpot miste alleen zelf ook te veel dubbels, waardoor het eindigde in 7-3. Chizzy houdt nu een hele kleine kans op het bereiken van de play-offs, waar Lewis na laat om de top-4 binnen te komen.

Lewis schiet na drie legs pas wakker

Chisnall kwam net zoals de afgelopen twee weken erg scherp uit de startblokken met een 78-finish en de break via dubbel-16: 2-0. Lewis gooide vorige week een negendarter en was subliem tegen Van Barneveld. De weekendtrip naar Jena pakte alleen niet best uit en ook in Belfast – waar hij vorig jaar een perfecte leg noteerde – kwam hij maar niet op gang. Na drie legs stond zijn gemiddelde op slechts 77 per beurt en werd dan ook op een 3-0-achterstand gezet. Chizzy gooide namelijk liefst twee 180’ers voor een 11-darter. Het was het moment dat Lewis wakker schoot met zijn eerste maximale score en gooide een 99-finish voor zijn eerste leg. De tweede maximale score kwam er direct achteraan, met een 96-finish pakte Chisnall echter toch zijn eigen leg. De derde met een 180’er was wel goed voor legwinst voor Jackpot (4-2).

Chizzy geeft het toch bijna weer weg

Alsof het een automatische worp begon te worden opende Lewis voor de vierde leg op rij met een 180’er, om bulls-eye te missen voor de rebreak. Chisnall redde zich richting 5-2, om Lewis vanuit het niets te zien modderen. Vanaf 18 gooide hij zijn eerste dart aan de binnenkant en de tweede vol in single-20. Chisnall strafte het opnieuw genadeloos af met een 76-finish voor 6-2. Daarmee had hij het eerste punt te pakken en moest laten zien dat hij progressie had geboekt. De afgelopen twee weken had hij ook moeten winnen van Wright en Anderson, alleen gaf zijn voorsprong nog uit handen. Ook nu liet hij de eerste kans vanaf 86 liggen en pakte Lewis een break terug vanaf 70. Chizzy begon steeds meer te missen en kwam in de tiende leg zelfs uit op dubbel-1. Die vloog er uiteindelijk wel in voor de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: