Connect with us

Premier League Darts

Chisnall wint degradatiekraker van Huybrechts

Dave Chisnall heeft zijn eerste overwinning gepakt in de Premier League Darts. Daarmee heeft hij Kim Huybrechts naar een degradatieplaats geduwd. Lange tijd ging de partij in evenwicht, tot Chizzy in de zesde leg wist toe te slaan. Van die break wist Huybrechts niet meer te herstellen.

Eerste kans gepakt door Chizzy

Huybrechts (2015) en Chisnall (2016) weten wat het is om na negen weken al afscheid te moeten nemen van de Premier League. Ook nu zijn ze niet goed gestart, want alleen de Belg had één punt na twee weken te pakken. In de degradatiekraker hadden beide darters geen last van zenuwen. Huybrechts begon het beste en wist gelijk te breken met een 83-finish, om na een 180’er niet door te drukken. Chizzy gooide zijn eerste maximale score en een tweedart 78-finish. Een 11-darter bracht hem op 2-1, voor de Belg op zijn beurt terugsloeg met een 110-finish. In de vijfde leg miste Huybrechts zijn kans om te breken met één pijl, waar Chisnall vanaf 68 na al zijn vierde 180’er wel toe wist te slaan voor de break: 4-2.

Eigen legs niet meer afgestaan

Dat bleek een flinke dreun te zijn voor Huybrechts, die Chisnall voor het eerst zes beurten de tijd gaf om zijn eigen leg te pakken. De Belg opende de achtste leg met een score van 58, waar Chizzy er gelijk een 180’er overheen beukte. Hij zette zich alleen slecht weg en moest zo ploeteren op dubbel-7. Die vond hij niet en liet Huybrechts vanaf 66 ontsnappen (5-3). De 141-finish knalde Chisnall wel weg om zijn eerste punt van dit seizoen te pakken. Vanaf 64 kon Huybrechts zijn eigen leg wel weer bijschrijven, maar scorend liep Chizzy weg in de elfde leg. Bulls-eye voor de 170-finish viel nog niet, in de herkansing was dubbel-8 wel raak voor de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts

Kerst 2018