full screen background image

Drie missers op rij kosten Barney de kop tegen Anderson

Raymond van Barneveld raakt de play-offs voor de Premier League Darts uit het vizier door de nederlaag tegen Gary Anderson. Anderson vloog weg met astronomische cijfers (4-1), maar Barney kreeg daarna de kans om op 4-5 te komen. Hij miste drie pijlen op de dubbels en verloor vervolgens alsnog met 7-4. Zodoende blijft Van Barneveld buiten de top-4 staan en zal hij in de laatste twee weken vol aan de bak moeten om de play-offs nog te bereiken.

Astronomische start

De eerste partij tussen de twee was een galavoorstelling van Barney, want hij gooide in Ahoy alles raak. Datzelfde deed Anderson nu in de eerste legs, want hij vloog uit de startblokken voor een 2-0-voorsprong met twee 13-darters. In de derde leg opende beide darters met een 180’er. Zo verschafte de Nederlander zichzelf een kansje, alleen tops voor de 105-finish viel niet. Dat deed bulls-eye wel voor de 85-finish, om de vijfde leg te openen met zijn tweede 180’er. De kans om te breken kwam er nu niet door de 161-finish van Anderson: 4-1.

Drie dure missers

Van Barneveld hield de zesde leg en voerde met een 177-score de druk op. Dat pakte goed uit, want Anderson miste nu voor het eerst twee pijlen op tops. Daardoor wist hij via dubbel-10 terug te breken. Met een 64-finish was het daarop pardoes 4-4 en Van Barneveld kreeg de kans om opnieuw te breken. Nu miste hij echter een volle beurt vanaf 32 en werd in de tiende leg zelf gebroken: 6-4. Anderson maakte het daarop af voor 7-4.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: