full screen background image

Gemiste dubbels breken Van Gerwen niet op tegen Wade

Michael van Gerwen heeft zijn eerste partij van de avond in Manchester weten te winnen van James Wade. The Machine is nog altijd de laatste speler die van Mighty Mike wist te winnen op een Major, maar dat zat er in de Premier League niet in. Van Gerwen miste heel veel dubbels, om toch uit te komen op een gemiddelde van 104,2 per beurt. Daarmee heeft hij het record te pakken met 18 partijen op rij met een 100+ gemiddelde op televisie. Ook is hij 44 partijen op televisie op rij ongeslagen, een record dat hij overneemt van Phil Taylor.

Gelijkopgaande strijd

De start van een lange avond voor Van Gerwen was goed in zijn eigen leg, om ook weg te lopen voor de break. De Nederlander miste alleen vier pijlen en zo kon Wade toch gelijkmaken. De eerste 180’er gaf Mighty Mike daarop lucht voor 2-1, om opnieuw druk te zetten op Wade. De Engelsman bleef scherp op zijn dubbels, waarop Van Gerwen met alweer ruim 104 per beurt op 3-2 wist te komen via dubbel-9. In de zesde leg kwam er volgens weer een kans op de break, om vanaf 41 twee pijlen te missen.

Waanzinnige versnelling

In zijn eigen legs kwam Van Gerwen niet in de problemen en kwam dan ook opnieuw op voorsprong. Een kans op de break kwam er ditmaal niet, want Wade gooide met zijn derde dart dubbel-10. In zijn eigen leg gooide Van Gerwen nu zelfs twee 180’ers, om weer twee pijlen op de dubbel te missen voor 4 uit 15. Wade kreeg zo zijn kans vanaf 121, om de bulls-eye te missen. Dubbel-1 vloog er daarop alsnog in voor Mighty Mike (5-4). Scoren was echter geen enkel probleem. Twee keer 180 brachten hem richting een potentiële negendarter, maar de zevende dart viel er niet in. Dubbel-8 was vervolgens wel raak voor de break, om zijn eigen leg alweer te openen met zijn achtste 180’er. Met een 120-finish was het gedaan: 7-4.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: