full screen background image

Huybrechts gedegradeerd na nederlaag tegen Anderson

Kim Huybrechts is de eerste degradant uit de Premier League Darts. De Belg verloor in Manchester met 7-2 van Gary Anderson en is met nog één speelronde voor de boeg uitgeschakeld. Zijn achterstand op nummer acht Dave Chisnall is namelijk drie punten. Er waren een aantal kansen om Anderson af te stoppen, maar de twee pijlen op tops vielen in de zesde en negende leg niet.

Snelle breaks

De eerste legs stonden bol van de breaks, hoge scores, fraaie finishes en opvallende missers. Na een 180’er van beide darters in de openingsleg brak Anderson met een 81-finish. Huybrechts sloeg gelijk terug met een 62-finish, voor Anderson met een 180’er en een 130-finish voor een 12-darter nieuw brak. Dubbel-10 voor een 128-finish viel niet voor de Belg en was het eerste verschil gemaakt. dat had zelfs 1-4 kunnen worden, alleen nu begon Anderson pardoes te modderen op zijn dubbels. Twee volle beurten vanaf 40 leverden geen legwinst op en Huybrechts kwam terug tot 2-3.

Twee finishes maken het verschil

The Hurricane kreeg in de zesde leg ook een pijl op tops om gelijk te maken. Die viel niet en vervolgens was Anderson helemaal gevlogen. Met een 104-finish was de dubbele break een feit en er kwam nog een 132-finish overheen voor 2-6. In de negende pijl kreeg Huybrechts de kans om zijn eigen leg te behouden, alleen vanaf 54 miste hij eerst de single-14 en met zijn derde pijl ook tops. Zo kon Anderson de partij uitgooien voor de ruime 2-7-zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: