full screen background image
Kim Huybrechts Darts Exeter

Huybrechts mist zijn slotpartij Premier League door familiesituatie

Kim Huybrechts heeft zich moeten afmelden voor de Premier League Darts-avond in Cardiff. Dit zou voor de Belg de laatste partij zijn geweest, want hij is al gedegradeerd. Doordat de wedstrijd dan ook niet op een later moment ingehaald kan worden krijgt Peter Wright een 7-0-zege in de schoot geworpen.

Moeder Huybrechts op sterven

Twee weken geleden maakte Huyrechts al bekend na zijn verloren partij in Ahoy tegen Adrian Lewis dat hij te horen had gekregen dat zijn moeder nog maar een beperkte tijd te leven had. De situatie is zo snel achteruit gegaan dat ze inmiddels stervende is. Huybrechts is dan ook niet in staat om naar Cardiff af te reizen en wil deze zware periode bij zijn familie doorbrengen.

Reglementaire uitslag

Door de absentie van Huybrechts worden er donderdagavond in Cardiff nog maar vier partijen gespeeld. De wedstrijd van Wright tegen Huybrechts krijgt volgens de toernooireglementen een 7-0-uitslag. Onbedoeld heeft deze uitslag wel flinke gevolgen voor de strijd om de play-offs. Veel darters staan heel dicht op elkaar en met name het legsaldo kan dan wel eens het verschil gaan maken.

Lees ook: Voorbeschouwing Premier League Darts speelronde 9

Delen: