Jelle Klaasen Premier League Ahoy

Klaasen bereidt zich voor op operatie: “Nog nooit zoveel pijn gehad”

Jelle Klaasen verwacht dat hij binnen afzienbare tijd zal worden geopereerd aan zijn pols. De Nederlander kampt al sinds het wereldkampioen met een peesontsteking en de laatste periode zijn de klachten verergerd. Na zijn nederlaag in Ahoy was hij dan ook realistisch over de situatie. “Er staat een afspraak met de specialist gepland voor over tweeënhalve maand, maar dat ga ik vervroegen. Eigenlijk zo snel mogelijk.”

Klachten alleen maar verergerd

Voor aanvang van de Premier League had Klaasen een injectie gekregen wat kortstondig resultaat sorteerde. De afgelopen weken speelde hij met tape om zijn pols, waarop maandag er opnieuw een injectie tegen de ontsteking is geplaatst. “Toch had ik meer pijn. Het voelde nu ook vanaf het begin al niet goed. Ik denk dat ik de komende periode wat toernooien moet laten schieten en een operatie moet laten inplannen”, beschouwde Klaasen na de nederlaag tegen James Wade.

Uitschakeling nabij

Door dit verlies zal hij in de laatste twee weken twee keer moeten winnen om degradatie nog te ontlopen. The Cobra lijkt zich echter al te berusten bij zijn vroegtijdige uitschakeling. “Het is vooral heel frustrerend omdat ik weet dat het veel beter kan. Mijn vorm is er, maar bij iedere worp is er pijn.” Vanaf de eerste leg was al zichtbaar dat de pijl van Klaasen onder de triples vielen en hij niet de kracht in zijn pols had om de hoogte te vinden. “Ondanks de injecties doet het alleen maar meer pijn. Ik heb geprobeerd om het in te tapen, alleen ook dat had geen effect. Ik baal ervan, omdat je eindelijk in Nederland voor zo veel publiek mag spelen. Van Ahoy heb ik echt genoten.”

Afwezigheid valt te overzien

Wanneer de Premier League over twee weken klaar is kan Klaasen onder het mes. “Ik ben er dan twee weken uit. Een paar dagen mag ik helemaal niets doen en daarna is het nog rust houden. Eigenlijk heb ik het er de afgelopen dagen al met mijn vriendin over gehad. Zonder operatie zou ik acht weken totale rust moeten houden, dat is geen optie.” Door de relatieve korte herstelperiode zou Klaasen ruim op tijd hersteld kunnen zijn voor de World Matchplay in juli, het eerste grote televisietoernooi dat mee telt voor de wereldranglijst. In de tussenliggende periode zijn er wel heel veel toernooien op de Pro Tour en European Tour, waarvan Klaasen er dus een aantal zal moeten missen.

Delen: