Klaasen laat kansen liggen op flitsende rentree in Premier League

Jelle Klaasen heeft zijn rentree op de Premier League Darts niet kunnen bekronen met een overwinning. Tegen Peter Wright kreeg de Nederlander continu kansen om te breken, maar hij liet het na met 4 uit 12 op debbels. Zo kon Wright een 2-3-achterstand ombuigen naar de 7-4-zege.

The Cobra mist zijn kansen

Klaasen keerde na acht jaar terug in de Premier League en begon uitstekend. De eerste leg moest hij nog aan Wright laten, maar daarna nam de Nederlander de regie over. Met een 180’er was het gelijk, om twee pijlen voor de break te missen. Wright redde zich met een 120-finish, om vervolgens wel de break te pakken. Vanaf 76 was het gelijk en met een 180’er en een 68-finish kwam Klaasen op voorsprong. The Cobra mocht aanleggen vanaf 36 voor de ruime marge, alleen juist op dat moment miste hij zijn kans: 3-3.

Wright profiteert optimaal

Dat bleek één leg een tik te zijn, want Klaasen gooide scores van 96, 58, 59 en 96. Zodoende kwam Wright eenvoudig met een 81-finish op 4-3 en liep ook scorend weg om te breken. Nu was het alleen de Schot die vier pijlen op de dubbels onbenut liet en vanaf 52 maakte Klaasen 4-4. Wright wist met een 180’er gelijk weg te vliegen, alleen door drie keer 140 op rij kreeg Klaasen toch de kans. Hij miste alleen weer twee keer op de dubbels en wist in zijn eigen leg ook geen triple te vinden vanaf 100. Zo profiteerde Wright voor 6-4, zag Klaasen nog maar eens twee pijlen op de dubbel missen en maakte het na zijn derde 180’er af.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: