Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Klaasen laat met lichte blessure zege glippen tegen Huybrechts

Jelle Klaasen heeft vier matchdarts gemist om voor de tweede week op rij te winnen in de Premier League Darts. De Nederlander speelde met een lichte polsblessure, waar hij tijdens het wereldkampioenschap ook lastig van had. Dat leek hem niet op te breken tegen Kim Huybrechts, die vooral op de dubbels zijn kansen liet liggen. In de voorlaatste leg miste Klaasen echter vier matchdarts en zo werd het alsnog gelijk.

Partij vliegt heen en weer

Klaasen kwam traag uit de startblokken en werd door een 84-finish gelijk gebroken. De Nederlander wist daarna wel het ritme te vinden en pakte twee legs op rij. Vanaf 81 kreeg hij de kans om ook te breken, maar bulls-eye viel niet. Zo kon Huybrechts zich met zijn tweede 180’er en dubbel-9 redden voor 2-2. The Cobra kwam op 3-2, om de kans vanaf 118 niet te pakken. Ook de Belg kreeg vervolgens de mogelijkheid om toe te slaan, alleen met 3 uit 15 op de dubbels was die zoektocht niet aan hem besteed: 4-3.

Vier matchdarts

In de achtste leg sloeg Klaasen dan wel toe, om op zijn beurt ook niet door te drukken. Slechte scores van de Nederlander werden gecounterd door een 180’er van de Belg. Opnieuw miste Huybrechts echter zijn dubbels en zo pakte Klaasen het eerste punt (6-3). De Belg wist wel zijn eigen leg te houden, waarop scorend een solide leg van The Cobra volgde. Nu was het alleen aan hem om de dubbels te missen. Vier matchdarts vlogen er niet in en pakte Huybrechts vanaf 64 toch de rebreak. Drie keer 140 en een 81-finish voor een 12-darter zorgde voor het gelijkspel.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: