Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Klaasen wint cruciaal duel met Chisnall voor lijfsbehoud

Jelle Klaasen heeft zijn eerste overwinning te pakken in de Premier League Darts 2017. Dave Chisnall was het slachtoffer met 7-3, waardoor hij ook gelijk goede zaken deed voor het legsaldo. Klaasen speelde in de eerste weken tegen de top drie van de wereld en was nog puntloos. Tegen directe concurrent Chisnall moest hij dus toeslaan en deed dat met een goede partij. In de vijfde leg pakte de Nederlander de break en knalde er een 152-finish overheen voor 5-2.

Rommelleg brengt het eerste verschil

Chisnall opende ondanks een 180’er van Klaasen met een 15-darter, waarop de Nederlander er zijn tweede maximale score achteraan gooide met een 85-finish voor de 12-darter. The Cobra pakte daarop ook de break met een 72-finish, maar miste bulls-eye voor een 127-finish. Daarop brak Chisnall alweer terug vanaf 86 met een 12-darter. De vijfde leg was daarop heel cruciaal. Chizzy begon te modderen op de dubbels en dat strafte Klaasen af. Met 180’er nummer drie voor de 14-darter was het 2-4 met een gemiddelde van ruim 103 per beurt.

Cruciale 152-finish

In de zevende leg was Chisnall opnieuw na vijf beurten niet klaar met zijn eigen leg en Klaasen gooide een cruciale 152-finish voor de dubbele break. De vierde maximale score bracht hem met een 12-darter het eerste punt, om Chisnall nog wel zijn eigen leg te zien winnen. Daarna maakte Klaasen het in zijn eigen leg af met een 72-finish voor zijn eerste zege en daarmee verlaat hij ook direct de degradatieplaatsen. Chizzy zakt daar juist naar toe.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: