Jelle Klaasen PDC Darts

Klaasen zakt te snel weg om Anderson pijn te kunnen doen

Jelle Klaasen heeft voor de tweede week op rij in de Premier League Darts verloren. Ditmaal was Gary Anderson met 7-3 te sterk. Klaasen liet in de tweede en vierde leg de kans liggen om te breken en slaagde er daarna te vaak niet in om zijn legs uit te gooien in vijf beurten. Zo kon Anderson weglopen naar 6-2 en gaf de zege niet meer uit handen.

Twee keer kans gemist

Klaasen begon indrukwekkend met een 180’er en een 80-finish voor een 11-darter. Hij leek daarna ook te breken, om één pijl te missen en Anderson een 119-finish te zien gooien. Zijn eigen leg leverde Klaasen vervolgens in door niet in vijf beurten uit te gooien en miste tops voor de 120-finish. Zo was het 1-3 en zag Anderson bulls-eye missen voor een nieuwe break. In de zesde leg kon hij alleen nu geen druk zetten: 2-4. De gemiddeldes van beide darters lag rond de 103 per beurt.

Anderson vliegt weg

Ook in de zevende leg slaagde Klaasen er niet in om zijn eigen leg in vijf beurten uit te gooien. Zo kwam de dubbele break op het bord en met zijn eerste 180’er zorgde Anderson voor 2-6. Daar kwam gelijk ook de tweede overheen voor de Schotse nummer twee van de wereld, maar die kon Klaasen nog counteren met een 122-finish. Veel schoot de Nederlander er niet mee op, omdat hij zich dood gooide vanaf 68. Dubbel-2 bracht Anderson daardoor de zege.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: