Adrian Lewis PDC WK Darts 2017

Lewis duwt Chisnall al in grote problemen

Dave Chisnall moet hard aan de bak om niet voor het tweede jaar op rij voortijdig de Premier League Darts te moeten verlaten. Chizzy was vorige week al kansloos tegen Phil Taylor en de Engelsman liet het ook nu tegen Adrian Lewis volledig afweten. Door de 7-2-uitslag is zijn legsaldo ook al flink naar de knoppen.

Direct onder de maat

Vanaf de eerste leg was het spel van Chisnall ver onder de mat en begon hij al zeer snel te duwen en trekken. Lewis kreeg in de openingsleg zes beurten de tijd om met een 81-finish te openen. In de tweede leg gooide Chisnall wel een 180’er, om daarna slechts één pijl op een dubbel te krijgen vanaf 80. Zo maakte Lewis er gelijk 2-0 van, voor Chizzy met een 13-darter zijn eigen goede leg van de partij. Lewis counterde wel gelijk met een 12-darter om de marge gelijk naar 4-1 te tillen.

Fraaie 160- en 86-finish

Chisnall mocht daarop de zesde leg openen, maar kwam niet verder dan scores van 58, 81, 96, 39 en 27. Zo kreeg Lewis opnieuw alle tijd en met een fraaie 160-finish was het vervolgens al 6-1. Met zijn derde 180’er wist Chisnall toch nog een leg bij te schrijven, maar daarna was het met en 86-finish gedaan: 7-2. Lewis herpakt zich daarmee voor de nederlaag van vorige week tegen Raymond van Barneveld, terwijl Chisnall met nog geen punt op de teller heeft staan.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: