Lewis duwt Huybrechts na ‘stampen’ richting degradatie

Adrian Lewis heeft met 7-3 weten te winnen van Kim Huybrechts, waardoor de degradatiestrijd in de Premier League beslist lijkt te zijn. Huybrechts en Klaasen staan allebei onderaan met drie punten en hebben een klein wonder nodig om nog te overleven. Lewis pakte de zege door zes legs op rij te pakken.

Stampen bij 126-finish

Huybrechts kwam op 1-0 gevolgd door 180’ers van beide darters. Het werd 1-1, voor Huybrechts uitliep naar 3-1 met finishes van 80 en 89. Met pijn en moeite maakte Lewis vervolgens 3-2 nadat hij 1 uit 10 op de dubbels was. In de zesde leg vloog er pardoes een 126-finish uit, waarop Lewis de Belg beschuldigde van stampen. Het werd nog erger toen de Belg bij zijn eerstvolgende beurt half van de oche af struikelde.

Boze Lewis dendert weg

Een boze Lewis opende met een 180’ers in de zevende en achtste leg, om uit te lopen naar 3-5. De negende leg bracht alweer een maximale score voor de Engelsman en door een 87-finish was voor hem ook het eerste punt binnen. Huybrechts leek totaal aangeslagen van het incident en gooide in de tiende leg pas weer een maximale score. Twee pijlen vlogen er niet in voor de 80-finish en Lewis maakte het af met een 70-finish.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: