full screen background image
Adrian Lewis PDC WK Darts 2017

Lewis profiteert optimaal van double-trouble Anderson

Adrian Lewis heeft weer aansluiting in de strijd om de play-offplaatsen in de Premier League Darts. Waar Gary Anderson een week geleden in de onderlinge partij geen dubbel kon missen was hij nu slechts 3 uit 21. Daar profiteerde Lewis optimaal van en won met 7-3.

Dubbels niet te vinden

Lewis won afgelopen weekend na ruim een jaar weer een toernooi op de ProTour en begon ook tegen Anderson sterk met een 89-finish. De tweede leg was scorend echter zeer matig van Jackpot en gaf Anderson vier beurten vanaf 62 om met pijn en moeite op dubbel-1 1-1 te maken. De Schot miste ook nog eens dubbel-14 voor de 121-finish, waardoor Lewis op 2-1 kon komen. De Schot maakte gelijk en miste in de vijfde leg opnieuw één pijl op de break. Ditmaal vloog tops er niet in, om in de zesde leg zelfs een volle beurt op tops te missen (2 uit 15). Zo was het pardoes 4-2.

Lewis zet de turbo aan

In de zevende leg miste de Schotse tweevoudig wereldkampioen er nog maar eens twee, waarna hij in de achtste leg met zijn 21ste pijl richting een dubbel eindelijk voor de derde keer raak gooide: 5-3. Lewis knalde er in de negende leg zijn tweede 180’er uit en kwam zodoende eenvoudig via dubbel-19 aan zijn eerste punt. De tiende leg bracht zelfs twee 180’ers op rij voor de Engelsman en met een 83-finish was de partij beslist: 7-3.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: