full screen background image
Adrian Lewis PDC WK Darts 2017

Lewis zet Barney met negendarter aan de kant

Adrian Lewis heeft Raymond van Barneveld verslagen in de Premier League Darts met onder meer een negendarter, het tweede jaar op rij dat de Engelsman de perfecte leg gooide. Jackpot was met name in de eerste helft van de partij niet bij te houden en hield zijn hoge gemiddelde vervolgens vast: 111,52. Daarmee is Lewis weer helemaal terug in de race voor de play-offs, want zijn achterstand op Van Barneveld – met een duel minder gespeeld – is slechts één punt.

Jackpot met negendarter

Lewis opende sterk en wist in de tweede leg – met Barney op 62 – gelijk te breken door een 140-finish (2-0). Van Barneveld was amper aangeslagen, sloeg gelijk terug met een 128-finish en opende zijn eigen leg met een 180’er. Lewis beukte terug met twee maximale scores op rij. De Engelsman zette door met triple-20, triple-19 en dubbel-12 voor de negendarter. Daarmee gooit hij voor het tweede jaar op rij in de Premier League een negendarter en in de tussentijd heeft geen andere speler de perfecte leg gegooid in de League. Er kwam ook nog een 98-finish overheen voor 4-1.

Barney kan niet meer terugkomen

De zesde leg opende Lewis alweer met een 180’er, maar nu wist Barney zijn eigen leg wel te houden. Een 13-darter bracht Lewis naar 5-2, voor Van Barneveld opnieuw zijn eigen leg wist te houden met een 76-finish. Dat was wel nadat Lewis bulls-eye miste voor een 82-finish. Van Barneveld vond zijn vierde 180’er, alleen vanaf 81 kon hij niet terugbreken. Lewis pakte het eerste punt, voor beide darters nog maar eens een 180’er gooiden. Vanaf 84 miste Lewis bulls-eye voor de partij en Barney wist met een 70-finish de partij te verlengen. Scores van 59 en 60 werden alleen door de Engelsman gecounterd door zijn zesde 180’er voor de zege met een bulls-eye 81-finish.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: