Raymond van Barneveld PDC WK Darts 2017

Liefst drie Nederlanders in Premier League Darts 2017

De Premier League Darts 2017 zal worden afgewerkt met maar liefst drie Nederlanders. Naast Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld heeft nu ook Jelle Klaasen een uitnodiging gekregen. In 2009 was The Cobra er al eens bij, nu heeft hij dankzij een plaats in de top-10 van de wereld opnieuw een uitnodiging te pakken. Kim Huybrechts is de verrassende tiende deelnemer.

Top 4 automatisch geplaatst

De top vier van de wereld is automatisch geplaatst voor het rondreizende circus. Michael van Gerwen is de nummer één van de wereld en tevens titelverdediger. Gary Anderson, Peter Wright en Adrian Lewis maken de top vier compleet. Hierdoor zijn ook deze twee Schotten en Engelsman er in 2017 opnieuw bij. De afgelopen jaren zijn ze al vaste waardes in de Premier League, die op donderdag 16 maart Ahoy Rotterdam zal aandoen voor het tweede bezoek aan Nederland.

Vier zekerheden

De PDC en SkySports hebben samen zes wildcards om het deelnemersveld compleet te maken. Over vier namen bestond geen twijfel. James Wade is de nummer vijf van de wereld en stond in de finale van de Grand Slam of Darts. Ook was hij in 2016 de enige speler die in de Premier League een partij wist te winnen van Van Gerwen. Phil Taylor is afgezakt naar de zesde plaats, maar nog altijd een vaste waarde. Dave Chisnall kende een zeer wisselvallig jaar, degradeerde vorig seizoen zelfs na negen weken en was het afgelopen WK ook zeer wisselvallig. Hij haalde wel de finale van de Players Championship Finals en in de kwartfinale van het WK liet hij weer zeer sterk zien. Ook Chisnall zien we terug in de Premier League. Raymond van Barneveld keerde dankzij zijn uitmuntende wereldkampioenschap terug in de top-10 en dat levert ook hem een plaats op.

Twee grote vraagtekens

Voor de laatste twee plaatsen werd de afgelopen weken op het wereldkampioenschap gestreden, maar niemand kon echt overtuigen. Afgelopen jaar waren Robert Thornton en Michael Smith erbij in de League, door dit tweetal was echter na een zeer zwak 2016 al een streep gehaald. Jelle Klaasen had ook een kwakkelend 2016 achter de rug, om in Alexandra Palace met een peesontsteking te moeten spelen. Toch haalde hij nog wel de derde ronde.

Primeurs

De concurrentie kreeg daardoor nog een kans en Kim Huybrechts wist daarvan te profiteren. Hij kreeg een nieuwe kans na 2015. Voor het eerst staan er drie Nederlanders in de League, in totaal hebben er pas vier oranjeklanten meegespeeld. Naast de drie spelers van dit jaar ook Roland Scholten.

Deelnemers Premier League 2017

Top 4 Order of Merit
Michael van Gerwen
Gary Anderson
Peter Wright
Adrian Lewis

Wildcards PDC
James Wade
Dave Chisnall
Jelle Klaassen
Kim Huybrechts

Wildcards Sky
Phill Taylor
Raymond van Barneveld.

Delen: