Matige Taylor heeft toch geen kind aan Chisnall

Phil Taylor is ondanks een mager optreden met een overtuigende zege begonnen aan de Premier League Darts 2017. The Power was zowel scorend als op de dubbels niet overtuigend, maar Dave Chisnall bood amper weerwerk. Zo werd het vooral op de dubbels steeds beter (uiteindelijk 6 uit 12) en kwam er fluitend een 7-3-uitslag op de borden te staan.

Moeizame openingsfase

Taylor had bij de start van zijn afscheidstoernee een zeer moeizame eerste leg, maar met pijl nummer 21 kon hij wel dubbel-8 vinden voor de openingsleg. Er kwam een break overheen, voor Chisnall met een 180’er voor een 11-darter wat terug kon doen. De rebreak uitbuiten kon Chizzy echter niet. De darter uit St. Helens miste twee pijlen voor 2-2 en kwam razendsnel op een 4-1-achterstand.

Hoge finishes helpen Chizzy niet

Een 180’er en een fraaie 160-finish bracht Chisnall een tweede leg, voor hij ook in de zevende leg een maximale score vuurde. Terugbreken zat er nu niet in, want met een bulls-eye 121-finish kwam Taylor toch alweer op 5-2. Chisnall sloeg andermaal terug met een hoge finish, ditmaal vanaf 134. Het was het laatste wapenfeit van de Engelsman. Taylor hield opnieuw zijn eigen leg vanaf 118 en de eerste 180’er met een 75-finish bracht The Power naar 7-3 met toch nog een acceptabel 96,23 gemiddelde.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: