full screen background image
Phil Taylor

Opgeleefde Taylor verslaat Van Barneveld in Dublin

Phil Taylor heeft de dartsklassieker tegen Raymond van Barneveld dit seizoen in de Premier League Darts voor de tweede keer weten te winnen. The Power speelt een erg matig seizoen tot dusver, maar hij haalde in Dublin zijn beste niveau. Lange tijd speelde hij ruim boven de 110 per beurt en wist daarmee het verschil met Barney te maken voor 7-3 met 105,87 tegen 100,51 per beurt.

The Power is opeens wakker

Taylor opende de partij sterk, maar zag Van Barneveld wel counteren met een bulls-eye 121-finish. The Power knikte een keer deed exact hetzelfde voor de break. Zijn eigen leg gooide hij ook in twaalf pijlen uit, om zijn tweede 180’er en dubbel-3 te vinden voor 1-4. Taylor overlegde inmiddels een gemiddelde van 110 per beurt, met afstand zijn beste cijfers van de hele Premier League Darts waarin hij pas één keer een gemiddelde van boven de 100 haalde.

Drie dubbels gemist

De Engelsman wist zijn cijfers nog verder op te krikken en kreeg de kans op weer een 12-darter. Tops vloog er ditmaal niet in vanaf 81 en zo kon Barney met een 180’er en dubbel-18 terugbreken. De volgende 180’er en een 124-finish voor alweer een 12-darter bracht de Nederlander alweer terug tot 3-4. Taylor hield zijn eigen leg en miste dubbel-16 voor een 149-finish. Barney miste echter een volle beurt vanaf 8 en daarmee was de dubbele break toch weer een feit. De vierde 180’er van Taylor werd not wel gecounterd door Barney, maar de eerste matchdart van Taylor vloog erin.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: