full screen background image
Jelle Klaasen Premier League Ahoy

Pols breekt Klaasen ook tegen Taylor uiteindelijk op

Jelle Klaasen heeft met een nederlaag afscheid moeten nemen van de Premier League Darts 2017. Klaasen vloog weg naar 1-4, maar de polsklachten speelden vervolgens weer flink op. Zijn niveau zakte weg en Phil Taylor draaide de partij om naar 5-4. Klaasen kwam nog even terug, maar uiteindelijk won The Power met 7-5.

Flitsende start

Klaasen probeert zo ontspannen mogelijk zijn partijen af te werken, zodat de polsklachten – waar hij binnenkort aan geopereerd zal worden – geminimaliseerd wordt. Dat lukte in de eerste legs goed. Een 180’er in de leg van Taylor kon geen break zorgen, maar met een 66-finish was het wel 1-1. The Power miste vervolgens vier pijlen op de dubbels en via dubbel-10 pakte Klaasen wel de break en liep overtuigend naar 1-3. De tweede 180’er bracht het gemiddelde van The Cobra zelfs voorbij de 100 per beurt om er ook 1-4 van te maken.

Pols breekt toch weer op

Helemaal wegdenderen van Taylor lukt niet, want de Engelsman weet zijn cijfers iets te verbeteren in de zesde leg. Het bracht hem een rebreak en zijn eerste 180’er was goed voor 3-4. Klaasen bleek daarop in de achtste leg echt weer last van zijn pols te krijgen. De darts vlogen een aantal keer vol de single-1 in en zo kreeg Taylor alle tijd om de stand gelijk te trekken (4-4). De Engelsman maakte 5-4 en miste tops voor de 80-finish. Daardoor beet The Cobra zich toch nog vast in de partij en vond tops voor 5-5. In de elfde leg kon de Nederlander geen druk zetten (6-5) en kwam in zijn eigen leg wel in de problemen. The Power pakte de overhand en wist vanaf 42 toch de zege te pakken.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen: