full screen background image

Premier League Darts: Anderson profiteert van slippertjes Chisnall

Gary Anderson heeft een grote stap gezet naar de play-offs in de Premier League Darts. In Newcastle had de Schot veel moeite met Dave Chisnall, die uiteindelijk vooral van zichzelf verloor. De Engelsman miste een karrenvracht aan dubbels, waardoor Anderson weg kon lopen naar de 7-4-zege.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Sterk sinds de degradatie

Anderson moest vorig jaar nog na negen weken afscheid nemen van de Premier League Darts, ditmaal kwam de degradatiestreep geen moment in de buurt. Toen de groep darts werd verkleind tot acht man ging de Schot helemaal los. Hij won drie partijen en speelde twee keer gelijk. Daarmee kwam hij in een goede positie om de play-offs te bereiken. Anderson begon wankel tegen Chisnall, maar wist daarna zijn gemiddelde heel snel op te schroeven. De triple-20 werd eenvoudig gevonden voor 2-1, om een pijl voor de break te missen.

Dubbels niet te vinden

Chisnall vond met zijn derde pijl dubbel-9, voor Anderson met een 180’er op 3-2 kwam. Een nieuwe poging voor een break zat er niet in, want Chisnall poetste 102 weg voor 3-3. De Engelsman had daarop alle kans om op zijn beurt de break te pakken. In twee volle beurten kreeg hij 49 niet weg en zo kon Anderson zich alsnog redden via dubbel-2. Ook in de achtste leg miste Chisnall twee volle beurten op de dubbels en kon Anderson wederom profiteren. Dat ging wel moeizaam, want hij verrekende zich eerst. Hij gooide 70 uit, maar stond op dat moment op 74. De herkansing op dubbel-2 was wel raak: 5-3. Chisnall gooide vervolgens wel zijn eerste 180’er van de partij, maar kon niet doordrukken. Anderson pakte het eerste punt, om op zijn beurt moeite te hebben met de dubbels. Chisnall kon daardoor nog een leg dichterbij komen, voor Anderson de klus alsnog afmaakte met een 68-finish.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: