full screen background image

Premier League Darts: Anderson slaat comeback Lewis af

Gary Anderson heeft een cruciale overwinning geboekt in de Premier League Darts. De Schot begon samen met Adrian Lewis op de vijfde plaats aan de avond in Aberdeen. Dankzij de 7-4-zege op Jackpot doet Anderson volop mee voor de play-off plaatsen, terwijl Lewis maar kortstondig in een hoekje kan gaan treuren. Hij moet namelijk later op de avond alweer aan de bak moeten tegen Michael van Gerwen.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Verschil snel gemaakt

Lewis leek in de eerste leg gelijk op weg naar een break, want door een 180’er stond hij klaar op 24. Anderson wist zich echter tot vreugde van de zaal in Aberdeen te redden met een 138-finish. Daar kwam gelijk onder het gezang vang van The Flower of Scotland een 80-finish overheen voor 2-0. Lewis miste vervolgens twee pijlen om terug te breken, waarop het vervolgens met wederom een 80-finish al 4-0 voor Anderson was.

Zes op een rij

Normaal gesproken vuurt Lewis de triple-20 er achter elkaar in. Nu lukte het de Engelsman amper om constante scores te noteren. De gemiddelden lagen amper boven de 90 per beurt, maar toch kon Lewis zijn tegenstander niet volgen. Door een 68-finish pakte Anderson alweer zijn eigen leg voor 5-0. In de zesde beurt kon Lewis wel zijn tweede 180’er vinden, maar dubbel-9 voor een 138-finish viel er niet in. Anderson bleef wel sterk op zijn dubbels met een 96-finish, om zijn eigen leg te beginnen met een 180’er.

Lewis beperkt de schade

De eerste matchdart miste de Schot, want dubbel-10 voor een 128-finish viel er niet in. Ook in de herkansing kon hij dubbel-10 en dubbel-5 niet vinden, waardoor Lewis vanaf 58 nog een leg op het bord kon brengen. Ook zijn eigen leg kon de tweevoudig wereldkampioen binnen harken via tops. Lewis stond in de volgende leg na drie beurten op 36 en zag Anderson bulls-eye missen voor een 121-finish. Daarmee was een 10-darter goed voor een volgende break en hij hield zijn eigen leg met een 86-finish. Daar hield de comeback van Lewis op. Anderson speelde een zeer solide leg tot aan de dubbel. Zijn uiteindelijke twaalfde matchdart vloog er eindelijk in.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: