full screen background image

Premier League Darts: Barney brengt Van Gerwen eerste nederlaag toe

Raymond van Barneveld heeft Michael van Gerwen de eerste nederlaag toegebracht in de Premier League Darts. De beslissing viel al in de allereerste leg van de partij. Van Gerwen had even nodig om de dubbel te vinden, waardoor Van Barneveld met een 85-finish de break pakte. De twee Nederlanders gaven elkaar daarna geen enkele ruimte, waarbij de gemiddelden omhoog vlogen. Van Gerwen kreeg het niet voor elkaar om terug te breken en moest zich in de twaalfde leg gewonnen geven: 5-7. Barney noteerde een gemiddelde van 107,31 per beurt.

Kijk LIVE naar Premier League Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Eerste break voor Barney

Het afgelopen jaar was Van Gerwen zijn ervaren landgenoot vaak de baas. De laatste onderlinge strijd ging echter naar Van Barneveld was op The Masters de sterkste, toen ook op Schotse bodem. In Glasgow voor ruim tienduizend toeschouwers kreeg hij zoals altijd weer alle steun van de Schotse dartsliefhebbers. Doordat Mighty Mike in de laatste jaren de hegemonie van Taylor en Lewis heeft weten te breken braken ze bij zijn opkomst eveneens de tent af. Het tikje op het podium werd uitgedeeld door Van Barneveld. Hij zag Van Gerwen drie pijlen op tops missen en sloeg gelijk toe met een 85-finish voor de break. Hij ging verder met een 180’er en dubbel-16 voor 0-2.

Dubbels gezocht

In de derde leg gaf Van Gerwen weer een kans weg. Hij miste dubbel-18 voor een 156-finish en daarna nog een volle beurt. Dit kansje pakte Barney niet aan vanaf 90 en met zijn achtste pijl op een dubbel pakte Van Gerwen eindelijk een leg. Hij voerde daarna de druk gelijk met zijn eerste 180’er, om twee pijlen op dubbel-16 te missen voor de rebreak. Daardoor werd het alsnog 1-3 via dubbel-8 voor Van Barneveld. De triple-20 viel een stuk makkelijker voor de huidige wereldkampioen, want hij gooide twee keer 180 op rij. Na negen pijlen stond hij alweer op 32, om vier pijlen nodig te hebben om de dubbel te gooien (2-3).

Solide uitgespeeld

Van Barneveld pakte daarna het ritme weer over, om in de zevende leg de kans op een nieuwe break te krijgen. Na de 180’er viel bulls-eye niet voor een 81-finish en maakte Van Gerwen 3-4. Beide darters gooien vervolgens een maximale score in de achtste leg. Barney speelde de leg solide uit en maakte via tops 3-5. Met een rits aan 140-scores zette hij druk op Van Gerwen, maar die bezweek niet met een fraaie 84-finish. Van Barneveld denderde wel gelijk weer door met een 180’er. Na drie beurten stond hij op 58 en met een 12-darter bezorgde hij Van Gerwen het eerste puntverlies van dit jaar. In de elfde leg had hij gelijk de partij kunnen beslissen, maar miste dubbel-10 voor een 100-finish. Van Gerwen dwong daardoor een twaalfde leg af, waarin hij de kans kreeg vanaf 94. Zijn eerste pijl vloog echter uit het bord en Barney klaarde daarop met een 70-finish de klus.

Het volledige programma en uitslagen van Premier League Darts 2014

Delen: